Lea toont de energiebox met de energiebesparende artikelen
Lea toont de energiebox met de energiebesparende artikelen Foto: Wil Feijen

Als huurder serieus geld besparen op de energierekening

Algemeen Duurzaamheid

Son en Breugel - Nu wereldwijd de strijd om betaalbaar gas naar een climax stijgt, ziet iedere burger zijn energierekening komend jaar dramatisch stijgen. Toch is er lokaal ook positief nieuws; de gemeente Son en Breugel heeft de ambitie om huishoudens in ons dorp uiteindelijk van het gas te krijgen. 

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

De gemeente biedt haar burgers hulp om fors te besparen op de energierekening. Wat dacht u van honderden euro’s ieder jaar te besparen door het realiseren van een aantal simpele maatregelen in en rondom uw huurhuis? In veel gevallen zijn het goedkope en eenvoudige aanpassingen die direct een gunstig effect hebben op uw gas-, water- of stroomverbruik. 

Bespaar geld met de tips van energiebespaarcoach Lea. Lea (57), zelf woonachtig in De Gentiaan, is als energiecoach getraind om met haar ‘energiezuinige ogen’ te kijken naar besparingsmogelijkheden die er in elke woning te vinden zijn.  Huurders kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen bij energiebespaarcoach Lea. Zij vraagt naar het energieverbruik, geeft besparingstips en zet deze op een rijtje in een persoonlijk rapport. De tips kun je, zonder hoge kosten, zélf uitvoeren. Zo bespaar je jaarlijks al snel honderden euro’s op je energierekening en verhoog je je wooncomfort. Zónder verbouwingen en zónder investeringen. 

Energiebox
Ook ontvang je gratis een box met producten die water, gas of elektriciteit besparen.Energie besparen moet voor iedereen mogelijk zijn, vinden wij. Daarom betalen wij als gemeente de kosten voor het adviesgesprek en de box. Jou als huurder kost het niks! Maak een afspraak via https://energiebox.org/gemeente-son-en-breugel

Klik op deze link voor een video van de gemeente Son en Breugel over dit onderwerp.

Afbeelding