Basisschool De Ruimte (archieffoto)
Basisschool De Ruimte (archieffoto)

Extra geld voor nieuwbouw en uitbreiding basisscholen

Algemeen Politiek School

Son en Breugel - Goed onderwijs is belangrijk, ook in de gemeente Son en Breugel, zo liet de gemeenteraad de wethouder weten toen hij om meer geld vroeg voor de nieuwbouw en uitbreiding van de vier basisscholen De Krommenhoek, De Regenboog, De Bloktempel en De Ruimte. Daarom stemde de raad in met het extra krediet van ruim 2 miljoen euro waar wethouder Jos de Bruin om vroeg.

Redacteur: Adrie Neervoort

Natuurlijk had de raad nog wel wat vragen over de uitvoering van de uitbreiding en de nieuwbouw van de bewuste scholen, maar het ging nu om het wel of niet instemmen met de extra kredietaanvraag. En feitelijk zou het niet toekennen van het krediet de plannen niet uitvoerbaar maken en dus niet in het belang van het onderwijs in Son en Breugel zijn.

Ander onderwijsprincipe
Maar vragen waren er zeker, want waarom kon de uitbreiding van de basisscholen De Ruimte en De Bloktempel niet in één nieuw gebouw? Volgens Camille Limpens (CDA) zou het dan waarschijnlijk 80.000 euro minder gaan kosten. Wethouder De Bruin begreep de vraag, “maar met twee schoolbesturen die ieder een ander onderwijsprincipe hanteren, is samengaan in één gebouw niet praktisch. Dat lukt niet en dat gaat niet”, zo legde hij de keuze uit.

Verkeersoverlast
Wat betreft de nieuwbouw van De Krommenhoek en De Regenboog aan de Doormanlaan, werd er volgens Maarten van Beek (Dorpsbelang) een historische vergissing gemaakt, want uitbreiding in de toekomst op die locatie is niet meer mogelijk. Maar ook voorziet hij net als sommige omwonenden dat na opening van de nieuwe school de parkeerproblemen en verkeersoverlast alleen maar toenemen. “Misschien moeten we eens vragen aan omwonenden en schoolbestuur of de situatie bij het nu in gebruik zijnde noodgebouw aan de Van Gentlaan goed bevalt”, aldus Van Beek.

Stijgende bouwkosten
Voor Don Pasanea (VVD) kwam de extra kredietaanvraag wel als een verrassing, en hij wilde daarom graag weten of dit het laatste extra krediet was waar om gevraagd werd. De wethouder sloot dat niet uit, ondermeer vanwege de stijgende bouwkosten. “Als we starten met de bouw zijn we twee jaar verder, dus hebben we mogelijk ook met hogere kosten te maken”, aldus de wethouder.

Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 18 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella