Afbeelding
Foto: ©Peter Wijlaars

Tel de vogels tijdens de Nationale Tuinvogelteldagen

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De Nationale Tuinvogeltelling wordt gehouden van 28 januari tot en met 30 januari en Vogelbescherming en Sovon roept eenieder op om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. In de nieuwsbrief van IVN Son en Breugel staat een oproep aan hun leden om mee te doen aan deze vogeltelling. Dankzij deze tuinvogeltelling weten de Vogelbescherming en Sovon hoe vogels in de winter de tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen de vogels beter geholpen worden en beschermd. 

Hoe werkt de vogeltelling? Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op het balkon. Vogels die alleen over de tuin vliegen, tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen van een soort in de tuin of balkon. Tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Zie je in jouw tel-halfuur bijvoorbeeld drie koolmezen tegelijk en even later vijf? Dan geef je het hoogste aantal door. 

Via de www.mijntuinvogeltelling.nl kun je de telling doorgeven. Vul jouw telling uiterlijk maandagochtend 31 januari in vóór 12 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 15 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 18 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella