Afbeelding
Foto: ©Peter Wijlaars

Tel de vogels tijdens de Nationale Tuinvogelteldagen

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De Nationale Tuinvogeltelling wordt gehouden van 28 januari tot en met 30 januari en Vogelbescherming en Sovon roept eenieder op om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. In de nieuwsbrief van IVN Son en Breugel staat een oproep aan hun leden om mee te doen aan deze vogeltelling. Dankzij deze tuinvogeltelling weten de Vogelbescherming en Sovon hoe vogels in de winter de tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen de vogels beter geholpen worden en beschermd. 

Hoe werkt de vogeltelling? Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op het balkon. Vogels die alleen over de tuin vliegen, tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen van een soort in de tuin of balkon. Tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Zie je in jouw tel-halfuur bijvoorbeeld drie koolmezen tegelijk en even later vijf? Dan geef je het hoogste aantal door. 

Via de www.mijntuinvogeltelling.nl kun je de telling doorgeven. Vul jouw telling uiterlijk maandagochtend 31 januari in vóór 12 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen