Arjen Brand (archieffoto)
Arjen Brand (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Ondernemer van het jaar in voor- en tegenspoed

Algemeen Ondernemer van het Jaar

Son en Breugel - Op zaterdagavond 20 januari 2018 stond er een volwassen sportman met knikkende knieën op een groot podium onder de Sonse kerk. Hoewel de volle feesttent bekend terrein was voor deze oud-prins carnaval, bleek de spanning toch voelbaar voor Arjen Brand. De aanleiding voor zijn zenuwen had alles te maken met twee andere genomineerde bedrijven; ook zij dongen mee naar die ene felbegeerde titel. Uiteindelijk bleken de zenuwen loos alarm en mocht hij samen met zijn vrouw en mede-eigenaresse Danny Aarts de titel ‘Ondernemer van het jaar 2017 Son en Breugel’ in ontvangst nemen.

Redacteur: Ivo van Hoek

“De erkenning voor vele jaren ondernemerschap en gecalculeerde risico’s nemen was uiteraard voor ons een grote eer. Ook de vele reacties van met name de leden van onze sportschool Sonsport en andere dorpsgenoten waren heel speciaal. Twee jaar na deze erkenning viel echter onze gehele branche in een gitzwart gat, genaamd COVID”, aldus de ondernemer.

Precies twee maanden nadat de sportschool haar toen laatste grote investering had gepleegd, met de verbouwing van het pand aan de Rooiseweg, ging Nederland rigoureus in lockdown. De introductie van de eGym-cirkel, een combinatie van acht volautomatische toestellen waarmee de klant binnen 30 minuten een complete workout kan uitvoeren, stond maandenlang in de kast. Tot dat moment was er binnen deze gezellige familiesportschool sprake van gestage groei, maar in de coronaperiode was het er donker en muisstil; een immense knauw voor de leden die gedwongen werden stil te zitten, maar ook voor horeca en sportschoolondernemers. 

“Na de 2lockdown waren we echter vrij zeker dat alle ellende achter de rug was. Als gevolg hebben we er toen voor gekozen wederom flink te investeren met de introductie van nieuwe Matrix fitnesstoestellen. Helaas een tegenvaller, want opnieuw werd onze branche bij de strot gegrepen tijdens die voorlopig laatste lockdown. 

Gelukkig koestert Arjen nog warme herinneringen aan die gezellige ondernemersavond met de erkenning van Ondernemer van het Jaar. “Een magische avond die we met al ons personeel intens hebben beleefd, mede omdat we ons jaarlijkse personeelsuitje precies op die bewuste avond hadden gepland; een gokje, maar achteraf een gouden greep om al onze kanjers (lees: trainers op de werkvloer) ook te laten meegenieten van het succes, het succes van een hecht team. Daarnaast kan ik oprecht zeggen dat het mes aan twee kanten snijdt. Meerdere goede doelen worden jaarlijks ondersteund via de kaartverkoop en opbrengst van deze leuke feestavond”, vervolgt Arjen als trotse voormalige titelhouder.

Vandaag de dag merkt de sportschoolhouder aan alles dat iedereen snakt naar beweging, naar interactie en naar het ritme van regelmatig sporten en bewegen. Arjen: “Onze uitdaging ligt nu duidelijk in het hernieuwd in shape krijgen van klanten en het aanbod zodanig blijven vernieuwen dat ze graag binnenlopen bij Sonsport. Kortom, nog beter luisteren wat de klant graag ziet en je aanbod daarop aanpassen is de route richting hernieuwde groei na een donkere periode van teruglopend ledenaantal.”

De huidige trend is dat klanten graag ruimere openingstijden zien, dus onderzoekt de sportschool hoe het technisch mogelijk is om voor zeven uur de deuren veilig te openen. Prachtig om te zien dat het motto van de Ondernemersavond 2022 ‘Samen Blijven Verbinden’ naadloos aansluit bij de doelstellingen van Arjen Brand als Ondernemer van het jaar 2017. Net als u is Arjen ook enorm benieuwd wie op zaterdag 25 juni de nieuwe titel gaat binnenslepen. 

Wilt u daar ook graag bij aanwezig zijn? Bestel uw kaarten op www.ondernemervhjaar.nl