Afbeelding
Foto: Eva Wiselius

Son en Breugel heeft er een paar muzikanten bij

Algemeen

Son en Breugel - Wegens de verhuizing van muziekschool Music Dock was er een piano ‘over’. Eva Wiselius, eigenaresse van Music Dock vertelt: “De piano was al op facebook aangeboden maar had nog geen reacties, wellicht door de vakantieperiode. Dus was het plan om deze door de kringloop te laten ophalen, maar toen schoot dit idee me te binnen’. 

Ze nam contact op met Miriam van de LEVgroep, die het beheer van de opvang in het Vijverberg-gebouw beheert. Deze reageerde heel enthousiast: “Er zijn meerdere muzikanten onder de Oekraïners die hier verblijven, dus ze zullen er heel blij mee zijn.”

Bij het bezorgen van de piano kon gerekend worden op wat sterke mannen die de piano een mooi plekje in de gezamelijke leefruimte hebben gegeven. En ook kwam meteen het gesprek op gang met de bewoners, zo vertelde één van de moeders dat haar dochter juist zes maanden met pianoles was begonnen voordat COVID-19 roet in het eten gooide, en vervolgens het genoodzaakt achterlaten van je huis en haard.

Ze willen heel graag hier de muzieklessen voortzetten en waren al in het Dommelhuis geweest voor informatie. Daarop kon Eva meteen inspringen: “Er stonden al dozen klaar met muziekboeken en bladmuziek om naar de kringloop te gaan, dus die kunnen nu ook mooi hier naartoe. Het voelt geweldig om mensen op deze manier blij te maken.” Miriam van de LEVgroep vult nog aan: “We vergeten soms dat deze mensen in hun thuisland precies zo leefden als wij hier leven, inclusief werk en hobby’s, dus hoe fijn is het als ze dat zo veel mogelijk hier weer kunnen oppakken.”

!