uitstapje naar het papegaaienpark Zoo Veldhoven
uitstapje naar het papegaaienpark Zoo Veldhoven Foto: Stichting Meedoen

De vrijetijdsactiviteiten van stichting MeeDoen gaan weer van start

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zondag 18 september was de openingsactiviteit na de zomervakantie: een gezellig uitstapje naar het papegaaienpark Zoo Veldhoven. De weersvoorspelling was niet al te best, maar de jongeren met een beperking en de vrijwilligers hebben tijdens de wandeling door het park de regenbuien getrotseerd.

Bij de ingang van het park kreeg iedereen een zakje met nootjes om de papagaaien te voeren. In de volière vlogen de vogels in het rond en kwamen ze spontaan op armen en schouders zitten; spannend, maar ook heel leuk! Tussendoor een stop met wat lekkers te eten en te drinken. Iedereen heeft genoten. Stichting MeeDoen is hartstikke blij dat deze speciale uitstapjes voor jongeren met een beperking georganiseerd kunnen worden, dankzij mooie donaties die de stichting af en toe ontvangt.

Deze week komt de activiteitencommissie van MeeDoen weer bij elkaar om allerlei nieuwe vrijetijdsactiviteiten te bedenken voor het komende seizoen. Dit varieert van crea-activiteiten en kookworkshops tot aan uitstapjes, wandeltochten, discoavonden, etc. De commissie werkt graag gedurende het jaar themagericht, bijvoorbeeld passend bij Sinterklaas, Kerst, of de herfst en het voorjaar. De activiteiten worden georganiseerd bij een aantal vaste uitvalsbasissen, zoals het Vestzaktheater (nu in het Dommelhuis) en de Oase Son.

Online activiteiten
Tijdens de lockdown zijn er ook vaak online activiteiten geweest, zoals bingo’s en quizzen. Dat was altijd een groot succes! Ook de komende maanden blijft de stichting voor de jongeren online activiteiten organiseren, omdat dit nadrukkelijk ook de wens is van de jongeren. Zo zien ze elkaar vaker en is soms de drempel om ergens aan mee te doen lager. Stichting MeeDoen heeft ervaren dat dit contact minstens zo waardevol is als het contact tijdens de reguliere activiteiten.

Al dit mooie werk kan stichting MeeDoen niet doen zonder haar vrijwilligers. Dit enthousiaste team zorgt er elke keer voor dat de vrijetijdsactiviteiten goed worden voorbereid en uitgevoerd. MeeDoen is hen daar heel dankbaar voor. Ook hier een bedankje aan JC Oase en het Vestzaktheater/Dommelhuis voor het regelmatig beschikbaar stellen van hun ruimte voor onze activiteiten.

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het reguliere aanbod in Son en Breugel? Wil je graag met ons meedoen en leuke vriendschappen sluiten? Meld je dan aan bij stichting MeeDoen S&B, via mail: info@meedoensenb.nl. Website: www.meedoensenb.nl

Afbeelding
Uitstapje naar het papegaaienpark Zoo Veldhoven
!
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst