Afbeelding

Hoge energierekening… wat nu? Lees de tip van de week

Algemeen

Son en Breugel - De tarieven voor gas en elektriciteit zijn omhooggeschoten. Steeds meer inwoners zijn op zoek naar besparing en verduurzaming van hun huis. De duurzaamheid van uw woning vergroten en slim omgaan met energieverbruik zijn ineens hele actuele thema’s. Wat zijn de mogelijkheden, specifiek voor u? Kom eens over uw situatie praten bij het Energieloket in het Dommelhuis. Elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur zijn de energiecoaches van SonEnergie aanwezig. Zij hebben meer dan 100 woningen in Son bekeken, ‘gescand’ en vele tips voor besparing en verduurzaming gegeven. Die kennis delen ze graag met u in een serie tips. 

Wij komen woningen tegen waar mensen de ventilatieroosters dicht en soms ook de mechanische ventilatie uit hebben gezet. Immers, er verdwijnt dan geen warme lucht naar buiten en er komt geen koude lucht naar binnen; op zich een logische gedachte. 

Echter, het leefklimaat verslechtert dan heel snel: het CO2-gehalte wordt hoger dan gezond is, en ook het vochtgehalte neemt toe. Met meer vocht in de lucht kost het meer energie de woning te verwarmen dan met drogere lucht. 

Door af en toe even een raam of deur open te zetten of de roosters in ieder geval bij het koken open te houden, komt er frisse lucht binnen. De warmte in de woning zit in de meubels en muren, en daardoor daalt de binnentemperatuur met even wat openzetten nauwelijks. Energiecoaches meten tijdens een woningscan het CO2-gehalte. Zij kijken naar de specifieke situatie en geven nog meer tips. 

Wilt u ook meer weten? Kom eens praten bij ons Energieloket op 5 en 19 november tussen 11.00 en 13.00 uur aan de leestafel in de hal van het Dommelhuis. Wilt u ook uw woning laten scannen, word dan voor 20 euro per jaar lid van SonEnergie. Kijk even op onze website www.sonenergie.nl of mail naar info@sonenergie.nl.