Afbeelding
Foto: Jason Peeters/Berk Music

7e editie Django Wagner Dinnershow groot succes

Algemeen

Son en Breugel - Vrijdagavond 27 januari en zondagmiddag 29 januari was het weer zover. De carnavalstent werd op zijn kop gezet door diverse artiesten uit de stal van Adrie van den Berk van Berk Music, maar bovenal door Django Wagner himself. 

Redactie: Annemieke van Tinteren

Terwijl Freek en Lotte zorgden voor een muzikale ontvangst werd iedereen, met een glas bubbels in zijn hand, naar zijn of haar tafel begeleid. De tent was omgetoverd tot een groot restaurant en Django Wagner liep op zijn gemak tussen de tafels door en wenste iedereen welkom en een fijne avond. Tijdens het voorgerecht werd het publiek alvast opgewarmd door Frans van Adrichem en Alides Hidding (bekend van Time Bandits).

Pas toen Roy Donders ineens opkwam sprong iedereen van tafel en gingen echt de voetjes van de vloer. Er werd uitbundig meegezongen en gedanst en toen iedereen toch al op de dansvloer stond kwam Django dan eindelijk op. Wat een feest! Echt verrassend was het optreden van Sezina Kelsey, (o.a. bekend door haar deelname aan The voice kids). Ik had haar al gespot toen ik binnenliep; een opvallend jonge verschijning, die niet ver van mijn tafel zat. Ineens werd ze aangekondigd en stond ze te schitteren op het podium. Wat een volume en een vrolijkheid!
Het personeel van De Zwaan had ondertussen alles klaargezet voor het hoofdgerecht in lopend-buffetvorm. Niemand kwam iets tekort, daar werd wel voor gezorgd.

Natuurlijk kon het niet uitblijven dat ook Ferry de Lits de zaal kwam verblijden en al snel stond hij samen met Nelis Leeman te zingen. De hele zaal ging in polonaise achter Ferry aan. Het feest werd nog grootser met Wolter Kroes en een top-act van twee dames (Mandy Huyts & Sandy Kandau voorheen de Frogrettes ofwel de achtergrondzangeressen van René Froger) die een spectaculaire show gaven met allerlei nummers van ABBA.

Ik pakte mijn kans en ging even naast Django zitten. Hij vertelde dat hij echt genoot van ‘zijn feestje’. “Het mooie is dat iedereen mij komt bedanken, terwijl ik juist hen zou moeten bedanken dat ze allemaal gekomen zijn”, aldus Django. Terwijl hij zijn zin net heeft uitgesproken staat een van de ‘dames van ABBA’ achter hem en zegt: ”Bedankt Django, dat we hier mochten zijn en voor alles wat je voor ons doet.” Hij glimlacht tevreden als ik terugloop naar mijn tafel om aan het toetje te gaan beginnen, terwijl Frank Galan staat te zingen. Wat een fijne, relaxte man is die Django, denk ik nog.

Het einde van de avond komt in zicht, maar Django is nog niet klaar. Hij zingt samen met Ferry de Lits (zijn maatje) waarbij ze aankondigen een vriendenconcert te geven op 5 mei in De Effenaar te Eindhoven. Ook zegt hij trots dat woensdag 1 februari de kaartverkoop voor de dinnershows van volgend jaar start. Zet maar vast in de agenda: 19 en 21 januari 2024. Na een daverend applaus voor alle artiesten, voor het geluid en voor het personeel van De Zwaan zegt Django dat hij nog 1 rustig liedje moet zingen van de club uit Schijndel: “Anders snijden ze mijn banden kapot”… vertelt hij met een knipoog. Nog onder de indruk van zoveel Nederlands talent loop ik samen met Adrie van den Berk naar het café van De Zwaan om te proosten op wéér een geslaagde Django Wagner Dinnershow. En dat zomaar in ons Son en Breugel. Voor kaartverkoop kijk op: www.berkmusic.nl


Django Wagner Dinnershow
Django Wagner Dinnershow
Django Wagner Dinnershow
Afbeelding