(Vlnr) Luc Ross voorzitter OVSB, Marianne Wagemans SonEnergie, wethouders Steven Grevink en Jan Boersma met het bord.
(Vlnr) Luc Ross voorzitter OVSB, Marianne Wagemans SonEnergie, wethouders Steven Grevink en Jan Boersma met het bord. Foto: MooiSonenBreugel

Wethouders vragen winkeliers om energie te besparen

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 14 februari deelden de wethouders Steven Grevink en Jan Boersma samen met de voorzitters van Ondernemersvereniging Son en Breugel en SonEnergie borden uit aan winkeliers in het centrum van Son en Breugel.

Redactie: Adrie Neervoort

De kleurrijke borden waarop de tekst ‘Wij zijn open! De deur is alleen dicht om energie te besparen’. In steeds meer dorpen en steden houden ondernemers steeds vaker hun deuren dicht, niet omdat ze gesloten zijn, maar om energie te besparen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. De verwarming laten draaien met de deuren wagenwijd open kost veel energie en dus veel geld, al helemaal met de huidige energieprijzen. Door de deur dicht te houden kan op jaarbasis tot 40% energie bespaard worden, maar laat dan aan de klanten ook zien - met zo’n bord - dat je als winkelier energiebewust bent, is de gedachte achter deze actie.

Tijdens het uitdelen van de borden gingen de wethouders en de voorzitters van beide verenigingen ook in gesprek met de winkeliers over hoe zij hun winkels in de koude periode verwarmden en koelden bij warm weer. Veel winkeliers plaatsten het bord direct op hun deur, en konden dan ook de actie en het signaal wat ermee werd afgegeven waarderen.

Hans en Hennie Merks van de Soepkom ontvangen het bord van Luc Ros (OVS) en wethouder Jan Boersma
Maaike van Oosterhout van boek en kantoorhandel de Traverse ontvangt het bord van Marianne Wagemans (Sonenergie) en wethouder Steven Grevink