Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel
Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Kom naar een van de belastingspreekuren in de bibliotheek

Algemeen

Son en Breugel - Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte? Bibliotheek Dommeldal helpt u graag hiermee. U bent van harte welkom bij een van de belastingspreekuren in de maanden maart en april.

Een deskundige beantwoordt alle vragen over het invullen van aangiftes zo volledig mogelijk en geeft u advies, zodat u verder kunt met de aangifte. Daarna vult u zelf het belastingformulier in.

Voor wie?
De belastinghulp via de bibliotheek is voor iedereen (niet voor ondernemers en zzp’ers) met een maximaal verzamelinkomen van 35.000 euro voor alleenstaanden en 50.000 euro voor gehuwden/samenwonenden. Het gaat hier uitsluitend om een eenvoudige aangifte, dat wil zeggen: u heeft een salaris, of AOW met eventueel een pensioen. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek voor deze dienst.

Wat heeft u nodig voor een eenvoudige aangifte?
- Jaaropgave(n) 2022
- Werkende DigiD-inlog en wachtwoord; heeft u dit nog niet, kom dan eerst naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.
- Legitimatiebewijs
- Mobiele telefoon
- Bonnetjes en rekeningen van aftrekbare door u gemaakte kosten als u die heeft, bijvoorbeeld zorgkosten en/of giften

Wanneer?
Kijk in het overzicht hieronder of op www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten wanneer belastinghulp in welke vestiging beschikbaar is.

Telefonisch belastingspreekuur - alle vestigingen
Op donderdag 9 maart en vrijdag 10 maart helpt een deskundige u tijdens het telefonisch belastingspreekuur met uw belastingaangifte. U kunt via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kiezen uit tijdsblokken van een uur (tussen 9.00 en 17.00 uur).

Geef s.v.p. uw naam, telefoonnummer en tijdvoorkeur door via de knop reserveren, dan neemt een deskundige van bibliotheek Dommeldal contact met u op. U krijgt tijdens het spreekuur de gelegenheid om u te laten informeren over de belastingaangifte. Een deskundige beantwoordt alle vragen zo volledig mogelijk en geeft u advies, zodat u verder kunt met de aangifte. Daarna vult u zelf het belastingformulier in.

Hulp bij belastingaangifte in Son en Breugel
In bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, staan er op de volgende data laptops klaar, waarmee u onder begeleiding van een belastingexpert uw belastingaangifte kunt invullen. 

Data: vrijdag 17 maart, maandag 27 maart en vrijdag 21 april, van 11.00-12.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten of via de balie van de bibliotheek in het Dommelhuis.