In 1947 werd de baileybrug een hefbrug. Er konden weer schepen met hulpgoederen door het kanaal.
In 1947 werd de baileybrug een hefbrug. Er konden weer schepen met hulpgoederen door het kanaal. Foto: Ingezonden

Wandeling 100 jaar Wilhelminakanaal

Algemeen

Son en Breugel - Op zondagmiddag 21 mei a.s. wordt een wandeling georganiseerd met gidsen van zowel het IVN als de Erfgoedvereniging. Er wordt gewandeld langs de Kanaaldijk-Zuid, Kanaalstraat en Driehoek naar de dommelduiker, het punt waar de Dommel onder het Wilhelminakanaal door gaat. Centraal staat het Wilhelminakanaal dat in 1923 werd geopend en dit jaar dus 100 jaar bestaat.

Start- en eindpunt zijn op het parkeerterrein bij de Sonse Jachthaven aan de Kanaaldijk-Zuid 2 in Son en Breugel. De wandeling start om 13.30 uur. In het gehele gebied komen natuur en verleden samen en zeker als het weer wat wil meewerken zijn alle ingrediënten voor een leerzame en leuke middag aanwezig. De route zal ongeveer twee kilometer lang zijn, het tempo ligt laag en onderweg staan we regelmatig stil om naar de uitleg van de gidsen te luisteren. 

Iedereen is welkom op deze gezamenlijke publiekswandeling. Deelname is gratis. Aanmelden (graag uiterlijk 19 mei) kan op het e-mailadres: secretaris@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl of telefonisch op 0499-473310; bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken. Vermeld in ieder geval uw naam en telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt deelnemen. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet als ze aangelijnd zijn.

Bouw van de Dommelduiker
De Kanaalstraat in 1924