Myrthe en de Bootsmannen
Myrthe en de Bootsmannen Foto: Myrthe Boot

Muziektheater/liedprogramma: Myrthe en de Bootsmannen

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdagavond 3 juni aanstaande komt Myrthe Boot, voormalig inwoner van Son en Breugel, samen met haar band De Bootsmannen, naar het Vestzaktheater in het Sonse Dommelhuis. Ze brengt muziektheater in de vorm van een liedprogramma.

Deze première heeft even op zich laten wachten, maar die tijd is goed benut en heeft het afgelopen jaar geleid tot het schrijven van eigen muziek. In combinatie met bekende luisterliedjes van Nederlandse bodem resulteert dit in een ongeveinsd openhartige voorstelling over vallen en opstaan. Verrassend, eerlijk en oprecht, met een knipoog en een vrolijke noot. 

Het zijn liedjes over reflectie, acceptatie en het vinden van je eigen pad. Over blij zijn met wat je hebt en dankbaarheid voor wat je had. Over licht en donker, zwart en wit, ploeteren of kiezen voor de wind in de rug zodat alles even meezit. In een wereld vol tegenstellingen zoekt men naar balans, naar evenwicht.
De band bestaat uit Myrthe Boot (zang), Pieter Verhappen (gitaar), Leontain van Lieshout (toetsen), Steffen Pauws (bas) en Ruud Heijnsdijk (slagwerk).
Myrthe heeft muziektheater gestudeerd aan de Willem Nijholt Academie en heeft als regisseur gewerkt voor verschillende muziektheatergezelschappen.
Voor meer informatie en speeldata kunt u terecht op www.myrtheboot.nl.