Afbeelding
Foto: ingezonden

Cabaretgezelschap ‘Sijbers & Zo’ brengt nieuw programma

Cultuur

Son en Breugel - Nadat ze deze zomer het oude Vestzaktheater mochten uitluiden met een weergaloze terugblik, is het nu weer de beurt aan Sijbers & Zo om u een heerlijk ontspannen avond te bezorgen. Met hun nieuwe programma ‘Ze zeggen zoveel’ zal dit gezelschap op de vernieuwde Vestzakplanken staan in het Dommelhuis. 

Redacteur: Ivo van Hoek

De muzikanten van Sijbers & Zo, Joost Egmond, Benjo Plandsoen, Erica van Dijk en Ellen Sijbers, vormen de ideale klankkast voor rasentertainer Harrie Sijbers. Zijn vertrouwde humor en weergaloze timing, de ontroering, humor en prachtige teksten komen tot volle wasdom tijdens de twee shows in het moderne Vestzaktheater. 

“We waren als een kind zo blij en verrast dat beide shows in mum van tijd waren uitverkocht; telkens die twijfel of je als artiest nog steeds relevant bent. Mooi om te zien dat het dorp ons iedere keer opnieuw een warm hart toedraagt en daarom doen we voor hen graag iets terug: een extra matineevoorstelling op 25 februari, speciaal voor inwoners die eerder nog geen kaartje konden bemachtigen”, aldus Harrie Sijbers.

In hun huiskamer in ’t Zand vertelt het echtpaar Sijbers honderduit over het afgelopen jaar en over deze nieuwe voorstelling met afwisselend prachtige teksten en dito ‘eigen’ liedjes. Gedurende het interview druppelen de overige muzikanten binnen die dit unieke 50+ theatergezelschap vormen. Na het interview eten ze gezellig samen een hapje om vervolgens te repeteren met het oog op hun naderende optredens.

“Na de strubbelingen bij onze vorige show ‘Van eerste steen tot slotapplaus’ voel ik me momenteel zo vrij als een vogel in het creatieve proces. Tijdens dat uitgeleide van het oude Vestzaktheater vorig jaar kon het publiek al kennismaken met onze huidige bezetting, toen echter noodgedwongen en nu uit volle overtuiging, met voldoende tijd voor reflectie en voorbereiding. De druk op de ketel tijdens die laatste voorstelling was immens, om het dorp toch die verdiende hommage te geven aan hun oude vertrouwde theater. Nu heb ik me heerlijk ontspannen kunnen uitleven met een nieuw programma en alle artistieke vrijheden die daarbij horen”, vervolgt Harrie.

Hij is als lokale tonprater begonnen en inmiddels uitgegroeid tot volwassen cabaretier, dus er staat een prachtig uitgebalanceerde en volwassen voorstelling klaar waarvan het publiek kan genieten. En dat betekent nooit grof of beledigend en met een vette knipoog naar het verleden. Zowel de liedjes als de teksten doen sterk denken aan die goeie oude tijd, met een vakmanschap en timing die actueler is dan ooit. De vergelijking met de absolute meester Toon Hermans is eenvoudig te trekken en doet de oogjes van Harrie stiekem fonkelen.

Harrie: “Een groter compliment kan je als cabaretier niet krijgen lijkt me. Toon is en blijft hét grote voorbeeld. Zijn eenvoud en vakmanschap staan op eenzame hoogte. Het is natuurlijk leuk om te horen, maar ik moet in vergelijking met deze grootheid bescheiden en realistisch blijven. Vooral de warme humor zien in kleine dingen, herinneringen of fantasieën is dan ook wat ik graag deel met mijn publiek.”

Nu maar hopen dat de mensen gaan genieten van de gelaagdheid en diepgang tot aan het ‘uit je stoel rollen van het lachen’. Nieuwsgierig? Surf snel naar de website van het Vestzaktheater om die laatste kaartjes te scoren…

Harrie Sijbers
Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart