Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Column Judith: Die wasmand blijft staan

Column Column Column Column Lucky Luc

Son en Breugel - De dames aan tafel hebben het er tijdens de lunch maar druk mee. Een van hen heeft in de nacht een man op haar kamer gezien. Ze heeft er niet van kunnen slapen. Gelukkig biedt het gezelschap een luisterend oor, waardoor de komende nacht hopelijk weer rustgevend als altijd zal zijn. 

Als de volgende dag de nachtrust weer uitgebreid geëvalueerd wordt, blijkt ook haar overbuurvrouw bezoek te hebben gehad. Ze weten het zeker: in ons huis loopt een indringer! 

Als ik haar die avond haar medicijnen ga brengen en haar deur wil openen, word ik opgeschrikt door een hoop kabaal. De deur opent zich moeizaam en bij binnenkomst struikel ik bijna. 

‘Ja weet je, Judith, ik heb aan tafel gehoord dat er al 2 mensen zijn die bezoek hebben gehad van een man. Ik vind het zo eng. Straks komt hij ook hierbinnen. Ik heb m’n wasmand achter de deur gezet. Dan word ik tenminste wakker van de herrie.’ 

Ik kijk haar aan en zie de angst in haar ogen. ui. Ik attendeer haar op brandveiligheid. En ook op het struikelen van verpleegkundigen als er spullen liggen. Ik adviseer haar om haar alarm te gebruiken, dat lijkt me een beter idee. Ze is echter onvermurwbaar. Die wasmand blijft staan. 

Gelukkig blijkt de volgende ochtend dat ze goed heeft geslapen. Niemand is in haar kamer geweest. Vannacht mag de wasmand weer terug naar de badkamer en vertrouwt ze weer op haar alarm.