De helden van Son en Breugel met op de achtergrond Caponata
De helden van Son en Breugel met op de achtergrond Caponata Foto: Lazy Sonnie Afternoon

Helden van Son en Breugel belooft spektakel vrijdag

Cultuur

Son en Breugel - Vrijdagavond 7 april is de Kapelzaal van La Sonnerie omgetoverd tot een intieme theaterzaal met op het podium de sfeer van een Frans café in de jaren zestig. In deze setting ontvangen Benjo Plandsoen en Edwin Verlangen drie gasten die muzikaal veel voor Son en Breugel hebben betekend, maar daarnaast ook een boeiend levensverhaal te delen hebben. Het concept is vrij naar de Helden van het Zuiden, waarin Björn van der Doelen in de Nederlandse schouwburgen prominente ‘zuiderlingen’ ontving (zoals Frank Lammers), ontspannen met ze in gesprek gaat en met zijn band verrassende nummers met de gasten speelt. De band Caponata zal de Helden van Son en Breugel muzikaal ondersteunen.

Het spits wordt afgebeten door Nancy van Heeswijk. Zij is actief op vele muzikale terreinen, waarvan een gedeelte voor de meeste mensen echt nieuw zal zijn. Wie kent haar typetjes niet en haar betrokkenheid bij de ouderen in de maatschappij. In een open gesprek over haar leven, dat lang niet altijd rozengeur en maneschijn was, vallen dingen op hun plaats. De door haar gekozen en gezongen nummers zijn totaal anders dan dat we van haar gewend zijn, maar symboliseren belangrijke ijkpunten op haar levenspad. Van Bloemen tot Beyoncé, alles komt voorbij…

Daarna is het de beurt aan Hans Gaillard. Onze scheidende burgemeester is een groot muziekkenner en -liefhebber. Hij heeft in Son en Breugel talloze muzikale evenementen aangejaagd, zoals Ons Dorp Live en het Tower Festival. We krijgen een openhartige inkijk in de mens achter de burgemeester en zijn reis door het leven tot nu. De door hem gekozen nummers, van The Stones tot Piaf, geven op prachtige wijze aan hoe Hans in het leven staat en wat hem kenmerkt. Heel lang geleden was Hans actief als zanger in een rock ’n roll-band. Zou hij nog eenmaal…

De laatste gast is George Blanken. George is een creatieve duizendpoot. Iedereen kent hem als de swingende frontman van Crazy Cadillac, Chicken George en de megaband X-cited, met veel gevoel voor show. Weinigen kennen echter de rustige, gevoelige, poëtische George Blanken, die als singer-songwriter prachtige persoonlijke liedjes schrijft. Daarnaast is hij ook muziekleraar, fotograaf en tekenaar. Hij neemt het publiek graag mee op zijn muzikale levensreis. De door hem vertolkte nummers zijn van zijn eigen allergrootste helden zoals Bowie en Prince, waarbij natuurlijk een eigen nummer niet mag ontbreken.

Aan het einde van de show zullen de Helden van Son en Breugel ook samen met elkaar het podium beklimmen voor een spetterende finale. Daarna zal er nog een afterparty plaatsvinden waarbij de stoelen uit de zaal gaan en er nog lekker geswingd kan worden!

Het programma De Helden van Son en Breugel 2023 vindt plaats op vrijdag 7 april in de Kapelzaal van La Sonnerie. De inloop start om 19.30 uur. Het programma, met daarin een korte pauze, zal naar schatting tot 22.30 uur duren. Toegangsprijs is 10 euro per persoon. Wilt u verzekerd zijn van een plaats dan kunt u kaarten bestellen via de website van Lazy Sonnie Afternoon. U kunt ook kaarten op de avond zelf aan de zaal kopen.