Hans Gaillard
Hans Gaillard Foto: LSA

Lazy Sonnie Afternoon presenteert de ‘Helden van Son en Breugel’

Algemeen

Son en Breugel - Na een prachtige reguliere editie van Lazy Sonnie Afternoon op 5 maart met de Washboard Stringband en Tip Jar is het nu tijd voor iets heel speciaals. Aangemoedigd door het succes van vorig jaar heeft Lazy Sonnie Afternoon besloten ook dit jaar een ‘Helden van Son en Breugel’ te organiseren. Het concept is een muzikale talkshow waarin drie prominente dorpsgenoten de hoofdgasten zijn. Presentatoren Benjo Plandsoen en Edwin Verlangen gaan met ze in gesprek, vaak luchtig en frivool, maar soms ook diepgaand en heel persoonlijk. De verhalen van de gasten wordt luister bijgezet door nummers die ze zingen, soms ook samen, met ondersteuning van de band Caponata. Op deze manier ontstaat bij het publiek een prachtig beeld van de mens achter ‘de held’, met vaak onverwachte inzichten!

In deze editie treden de volgende ‘Helden van Son en Breugel’ op:

Hans Gaillard
Onze scheidende burgemeester is een groot muziekkenner en -liefhebber. Hij heeft in Son en Breugel talloze muzikale evenementen aangejaagd, zoals Ons Dorp Live en het Tower Festival. We krijgen een openhartige inkijk in de mens achter de burgemeester en zijn reis door het leven tot nu. De door hem gekozen nummers geven op prachtige wijze aan hoe Hans in het leven staat en wat hem kenmerkt

Nancy van Heeswijk
Nancy behoeft eigenlijk geen introductie. Zij is actief op vele muzikale terreinen, waarvan een gedeelte voor de meeste mensen echt nieuw zal zijn. Wie kent haar typetjes niet en haar betrokkenheid bij de ouderen in de maatschappij. In een open gesprek over haar leven, dat lang niet altijd rozengeur en maneschijn was, vallen dingen op hun plaats. De door haar gekozen en gezongen nummers zijn totaal anders dan dat we van haar gewend zijn, maar symboliseren belangrijke ijkpunten op haar levenspad.

George Blanken
George is een creatieve duizendpoot. Iedereen kent hem als de swingende frontman van Crazy Cadillac, Chicken George en de megaband X-cited, met veel gevoel voor show. Weinigen kennen echter de rustige, gevoelige, poëtische George Blanken, die als singer-songwriter prachtige persoonlijke liedjes schrijft. Daarnaast is hij ook muziekleraar, fotograaf en tekenaar. Hij neemt het publiek graag mee op zijn muzikale levensreis. De door hem vertolkte nummers zijn van zijn eigen allergrootste helden, waarbij natuurlijk een eigen nummer niet mag ontbreken.

Het programma De Helden van Son en Breugel 2023 vindt plaats op vrijdag 7 april in de Kapelzaal van La Sonnerie. De inloop start om 19.30 uur. Het programma, met daarin een korte pauze, zal naar schatting tot 22.30 uur duren. Toegangsprijs is 10 euro per persoon. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u nu al kaarten in de voorverkoop bestellen via de QR-code bij dit artikel of via de website van Lazy Sonnie Afternoon.

George Blanken
Nancy van Heeswijk