Liseth & The Satellites
Liseth & The Satellites Foto: lazy sonnie afternoon

‘Double bill’ bij Lazy Sonnie Afternoon

Cultuur

Son en Breugel - Komende editie van Lazy Sonnie Afternoon op zondag 12 februari heeft een zogenaamde ‘double bill’, twee hoofdacts van topkaliber: Ted Russell Kamp uit de USA en Liseth Horsten met haar band The Satellites uit Nederland.

Ted Russell Kamp is een in Los Angeles gevestigde singer/songwriter, producer en Grammy-winnende bassist. In de tijd dat hij niet voor anderen aan het werk is, heeft hij stilletjes een imponerend oeuvre als singer-songwriter opgebouwd. Album nummer twaalf is net uit, het bijzonder gevarieerde Down In The Den, voornamelijk opgenomen in zijn eigen thuisstudio ‘The Den’. Hij speelde ook op het Grammy-winnende Country Album of the Year 2020, Tanya Tucker’s While I’m Living.

De afgelopen jaren heeft Kamp zich geconcentreerd op zijn eigen carrière, maar ook op toeren en opnemen met Shooter. Hij toert continu in de VS en Europa en heeft zijn soloalbums uitgebracht met lovende kritieken. Zijn platen kwamen binnen op # 1 op de Euroamericana Chart en haalden de US Americana Chart’s Top 100 Records of the Year. The Big Takeover schreef: “Kamp simply knocks one ball after another out of the park... saturated in talent and sincerity... good Music done right”.

Ted dook na zijn studie in de muziek. Hij bracht een aantal jaren door als houtbewerker in Seattle en nam vier lp’s op met zijn trio Ponticello voordat hij in 2001 naar LA verhuisde. Eenmaal in LA vormde hij de groep Union Pacific, speelde met talloze bands en deed uitgebreid sessiewerk. Dat leidde er in 2003 toe dat Shooter Jennings hem in zijn band trok. Kamp heeft nooit achterom gekeken. Of hij nu headliner is van een grote show in Nederland met Europese supersterren, in Gruene Hall speelt midden in de zomer in Texas, een LA honkytonk rockt met enkele van de beste muzikanten van de stad, of in zijn nieuwe studio werkt om de ziel uit elk nummer te trekken, Kamp giet zijn gedrevenheid en muzikaal talent in elke noot.

Singer-songwriter Liseth Horsten begon in de jaren ‘90 met het schrijven van liedjes voor gitaar, nadat de rockband waarin ze was begonnen als bassiste was opgeheven. Dit bracht haar naar podia in binnen- en buitenland. Veel later, na een Bachelor in muziek (2004), bouwde ze haar praktijk op als uitvoerend muzikant en muziekdocent. Naast werk in commerciële projecten stond haar eigen repertoire meestal op de laatste plaats, maar het verlangen om daar weer structureel aandacht aan te besteden groeide. In 2014 kreeg haar muziek een nieuwe impuls toen ze in Californië een handvol van haar liedjes opnam met gitarist/zanger Michael Roe en bassist Mark Harmon. Het tastbare resultaat van deze bijzondere samenwerking werd de EP Kitesand Traffic Lights met zonovergoten en melancholische gitaarsongs. De EP werd in 2015 uitgebracht.

Terug in Nederland vormde Liseth een nieuw toptrio met gitarist/zanger Eric van Dijsseldonk (o.a. JW Roy, Ricky Koole, Malford Milligan & The Southern Aces) en bassist Lucas Beukers (o.a. Gé Reinders, Eric Devries, Nina Lynn). De gezamenlijke voorliefde voor goedgeschreven akoestische songs en americana, en de organische gitaarklanken van de sixties en seventies, brachten deze drie ervaren muzikanten samen.

Liseth & The Satellites brengen een verzameling sterke en gepassioneerde songs, van melancholische ‘kleine’ liedjes tot semi-akoestische rock. Het eigen repertoire wordt hier en daar afgewisseld met bewerkingen van andere (Americana) songs. Akoestische en elektrische gitaren, een contrabas, en prachtig in elkaar grijpende zangstemmen in een typisch eigen mix van rootsy stijlen.

Aanvang 15.30 uur, Kapelzaal kloosterhotel La Sonnerie, Nieuwstraat 45 Son en Breugel. De entree voor deze prachtige muzikale middag bedraagt € 10,-.

Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart