Afbeelding

Vrijwilligers gezocht

Human Interest

Son en Breugel - Vluchtelingenwerk Son en Breugel is op zoek naar vrijwilligers. Naar mensen die de weg weten in Son en Breugel, want dan kunnen nieuwe dorpsgenoten jouw hulp goed gebruiken!


Vluchtelingen hebben vaak een hele reis achter de rug en moeten hier helemaal opnieuw beginnen. Ze weten de weg niet in het dorp: Waar is het gemeentehuis? Hoe werkt het in een Nederlandse supermarkt? Welke bus moet ik hebben om naar Eindhoven te gaan?

Begeleiders van Vluchtelingenwerk Son en Breugel helpen. Door de weg de wijzen, door mee te gaan, door uitleg te geven en door samen dingen te regelen. Dit doen we om mensen te laten integreren en mee te laten doen. Door ze te ondersteunen en zelfredzaam te maken. Want uiteindelijk willen we graag dat vluchtelingen een zinvol en gelukkig bestaan kunnen opbouwen in ons dorp.

Spreekt dit je aan? Dan verwelkomen we je graag als nieuwe begeleider. Dit doe je in het begin altijd samen met een ervaren vrijwilliger. Later kun je alleen verder of je blijft het gezellig samen doen.

Meer weten? Mail dan naar maaike@vluchtelingenwerksonenbreugel.nl