Archieffoto; Lazy Sonnie Song Night, Benjo Plandsoen en Erik Knottnerus
Archieffoto; Lazy Sonnie Song Night, Benjo Plandsoen en Erik Knottnerus Foto: Ronald Rietman

Lazy Sonnie Song Night en Festival komen er aan!

Algemeen

Son en Breugel - In de maanden juni en juli vinden er twee grote evenementen plaats onder de vlag van Lazy Sonnie Afternoon. Op zaterdag 1 juni is het tijd voor de Lazy Sonnie Song Night. Op zondag 7 juli vindt het zesde grote Lazy Sonnie Festival plaats, outdoor op het terrein van brouwerij ’t Krut. Schrijf deze data alvast in uw agenda! 

Lazy Sonnie Song Night
Inmiddels een beproefd recept. Voor de vierde maal in successie, waaronder eenmaal digitaal, vindt deze muzikale ‘bonte avond’ plaats, ditmaal in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis. De crème de la crème van de rijke Sonse muziekwereld geeft acte de présence. Iedere artiest speelt twee nummers, solo, duo of maximaal in triovorm. De setting is intiem en breekbaar, met een prachtige geluidskwaliteit. Toch zullen sommige acts ook laten horen dat soft heavy kan zijn; ook met voornamelijk elektro-akoestische instrumenten kan een enorme dynamiek bereikt worden.

 Deelnemende artiesten zijn: Marsha van de Aa, Kevin Bachus, Susan Kranen, Cornelis Lemair, Toon van der Aa, Angelique Schmidt, Peter van der Lubbe, Tijn Luijben, Dorothé Keijzers, Teun Beurskens, Erica van Dijck, Erik Knottnerus, Franklin van den Tillaart en Annelies Hilgerdenaar. Zij worden begeleid door een aantal topmuzikanten uit ons dorp. Het belooft een prachtige avond te worden waarbij het publiek niet hoeft te zitten maar ook kan staan en meebewegen, onder het genot van een drankje. De Lazy Sonnie Song Night begint op zaterdag 1 juni om 19.30 uur in het Dommelhuis. De entree is gratis.

Lazy Sonnie Festival
Op zondag 7 juli vind het zesde Lazy Sonnie Festival plaats. Zijn de reguliere afleveringen van Lazy Sonnie Afternoon akoestisch van opzet, bij het festival draaien we dat helemaal om. Met een geweldig podium en geluidsinstallatie van Foolen Audio&Light wordt er een prachtig festivalterrein gecreëerd in de tuin voor brouwerij ’t Krut, voorheen La Sonnerie. De line-up is dit jaar fantastisch:

Mojo Hand (NL) 
Swingende funky blues, van Texas tot Chicago

Big Chief & the Greasy Spoons (NL) 
Nieuwe band rond toptoetsenist Roel Spanjers, bekend van Luther Allison, JW Roy, Sunset Travellers en Normaal. Ook met topgitarist Eric van Dijsseldonk. Energieke en smaakvolle southern soul, country, rhythm & blues

Borgers family (NL)
Uniek familieproject rond aartsvader Bertus Borgers, legendarische saxofonist/zanger bij onder andere Sweet d’Buster, Golden Earring en Herman Brood. Bertus laat zich bijstaan door een grote verzameling muzikale familieleden die ieder voor zich hun eigen muzikale paden hebben bewandeld,

Annie Keating Band (USA/UK)
De uit New York afkomstige Annie Keating tourt in juli door Engeland. Speciaal voor het Lazy Sonnie Festival komt zij overgevlogen met haar Engelse band. Geïnspireerd door artiesten als Lucinda Williams, Alison Krauss, Bonnie Raitt en Johnny Cash schrijft Keating prachtige persoonlijke teksten op rootsy americana-melodieën. Haar begeleidingsband herbergt zonder uitzondering topmuzikanten die op podia over de hele wereld hebben gespeeld.

Voltage (NL)
Nederlandse topband rond zanger/gitarist Dave Vermeulen die ooit nog als vreemde eend in de bijt in de finale van de Voice of Holland stond. Voltage timmert enorm aan de weg en heeft net een nieuw album uit: Fortunes & Willows. Hun single She’s gone like the wind stond hoog in de hitlijsten. Southern rock van grote klasse!


Voltage - HP v Velthoven

Kaarten voor het Lazy Sonnie Festival, dat duurt van 14.00 tot 21.30 uur, kosten slechts 15 euro en zijn te koop via de website van Lazy Sonnie Afternoon of door de QR-code te scannen. Kaarten kunnen, indien nog voorradig, ook op het festivalterrein op de dag zelf worden aangeschaft.