De Kapelzaal in het Dommelhuis
De Kapelzaal in het Dommelhuis Foto: Ingezonden

Lazy Sonnie Afternoon neemt de geest van de Kapelzaal mee naar het Dommelhuis

Cultuur

Son en Breugel - Aanstaande zondag 4 februari vindt de eerste Lazy Sonnie Afternoon van 2024 plaats in de nieuwe locatie, de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis, dit nadat Lazy Sonnie Afternoon jarenlang plaatsvond in de karakteristieke Kapelzaal van La Sonnerie; een zaal die qua uitstraling en akoestiek voor vele nationale maar ook buitenlandse artiesten het neusje van de zalm was. Foto’s en video’s van de Kapelzaal circuleren in muzikantenkringen in Amerika en Canada, en het was één van de fijnste plekken om te kunnen optreden.

De natuurlijke uitstraling van historie en religie kent de nieuwe Vestzaktheaterzaal natuurlijk niet, maar de zaal heeft natuurlijk wel prachtige technische voorzieningen, zodat de geluidskwaliteit gewaarborgd is. Om toch zoveel mogelijk van de sfeer van Lazy Sonnie Afternoon te behouden heeft het bestuur in samenwerking met Maurice Peters, beheerder van het Dommelhuis, een mooie inrichting van de zaal ontworpen. De zittribune zal worden verwijderd, en het publiek zal vertrouwd aan de Lazy-tafeltjes zitten, compleet met de jaren zestig vintage-atmosfeer. Als klap op de vuurpijl zal het publiek zich werkelijk in de Kapelzaal wanen middels een verbluffende projectie…

Zoals al geruime tijd bekend is, zal het spits worden afgebeten door Doe Maar-coryfee Ernst Jansz. Zijn optreden bij Lazy Sonnie Afternoon is onderdeel van zijn Ernst Jansz 75-tour waarbij je kunt luisteren naar prachtige liedjes uit zijn uitgebreide repertoire, waaronder nummers van Doe Maar. Het publiek kan tevens nieuw, nog niet eerder gehoord materiaal verwachten. Ernst Jansz wordt door Guus Paat (gitaar) en Richard Wallenburg (bas) vergezeld op het podium.


Ernst Jansz - Ingezonden

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Nuenense bluesduo Reemers en De Greef (bekend van Mojo Hand en Ramblin’Dog), twee oude rotten uit de Nederlandse muziekscene met een vracht aan ervaring en een passie voor blues- en rootsmuziek. 

Na afloop van deze editie van Lazy Sonnie Afternoon vindt de traditionele afterparty plaats. De band Caponata, die momenteel de zittingsavonden op stelten zet, treedt op in de bar van het Dommelhuis waar u onder het genot van een drankje en een hapje kunt luisteren naar en swingen op de betere nummers van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Entree voor deze afterparty is gratis.

De tijden zijn licht gewijzigd ten opzichte van voorheen: om 14.30 uur is de zaal open, vanaf 15.00 uur start het programma, dat om 17.00 uur eindigt; de afterparty start direct daarna. Tickets zijn verkrijgbaar voor 15 euro via www.vestzaktheaterson.nl/programma/ernst-jansz en ook ter plekke in de zaal.