Afbeelding
Foto: Wil Feijen

‘Gewoon een praatje maken met iemand’

Human Interest

Son en Breugel - Dit is het motto van de klankbordgroep ‘Kom Erbij ’in het kader van de nationale week tegen de eenzaamheid. Kom Erbij Son en Breugel is een klankbordgroep die in 2017 ontstaan is vanuit de adviesraad Sociaal Domein. Doel is het gemeentelijk beleid op het gebied van eenzaamheid te monitoren en voorstellen te doen om eenzaamheid in ons dorp te voorkomen en/of te beperken. 

Samen met een fietsmaatje op de elektrische duo fiets een ritje maken en een één op één gesprek hebben. Deze nieuwe activiteit heeft de toepasselijke naam ‘fietspraat’ gekregen en is voortgekomen uit een samenwerking van Kom Erbij en Samen aan Tafel: 

Fietspraatje
Afgelopen maandagmiddag stond het eerste ritje gepland. De eerste deelneemster werd om 14.00 uur bij haar thuis met de duo fiets opgehaald. Samen met Gerda Ural van Samen aan Tafel maakte zij een ritje op de fiets “Het was voor mij er spannend, ik zag er vreselijk tegenop” vertelt de deelneemster die liever anoniem wil blijven. “Maar goed ik had ja gezegd.

We zijn samen naar prachtige plekjes in het dorp gefietst waar ik nog nooit was geweest. Het gesprek onderweg vond ik heel fijn en vertrouwd. Het hoogtepunt van de middag was voor mij het bezoek aan het kleine kapelletje. Ik had er wel eens van gehoord maar was er nog nooit binnen geweest” Wat later werd het terras van ’t Sons Bakhuys in het centrum van Son nog bezocht. “Daarna via een andere route weer naar huis. Ik denk dat ik morgen niet eens spierpijn hebt. Het is me alles meegevallen en vond het een hele fijne middag” zo laat de deelneemster na afloop weten.

Een mooi begin van de eerste ‘fietspraat’. “Deze week staan er nog vier ‘fietspraat ritten op de planning” zegt Gerda Ural.

Voor meer informatie over ‘fietspraat’ neem je contact op met Gerda Ural 06 53808362 mail gerdaural@gmail. com