Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: fe4538

Raf Daenen niet de nieuwe wethouder Son en Breugel

  Politiek

Son en Breugel / Oirschot - De vrijgekomen functie van wethouder in Son en Breugel leek, na het vertrek van Tom van den Nieuwenhuijzen opgevuld te gaan worden door Raf Daenen. De 64-jarige Raf Daenen was tot het voorjaar van 2018 wethouder voor de PvdA in Oirschot. Tot afgelopen week was hij fractievoorzitter van Sociaal Progressief Oirschot, de partij waar de PvdA vorig jaar in is opgegaan.

Nadat Joris van Dam, fractievoorzitter PvdA/GroenLinks eerder nog niet wilde bevestigen dat Daenen de beoogde kandidaat was namens PvdA/GroenLinks. Bevestigt hij nu wel dat Raf Daenen niet zal worden voorgedragen als kandidaat-wethouder op 21 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Volgens de fractie van PvdA/GroenLinks in Son en Breugel voldeed Raf Daenen als krachtige, verbindende en inhoudelijk deskundig bestuurder aan het gewenste profiel. Echter is de conclusie van zowel Raf Daenen als de fractie dat de beeldvorming rond om Daenen die ontstaan is naar aanleiding van recente publicaties over de kwestie in de Oirschotse politiek hem een eventuele start als wethouder in Son en Breugel negatief zou beïnvloeden.

De fractie van PvdA/GroenLinks verwacht over enkele weken een nieuwe kandidaat-wethouder voor te kunnen dragen aan de gemeenteraad van Son en Breugel
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>