De Samenspraakbijeenkomst poging om in gesprek te gaan met de jeugd
De Samenspraakbijeenkomst poging om in gesprek te gaan met de jeugd

Samenspraakbijeenkomst poging om in gesprek te gaan met de jeugd

Politiek

Son en Breugel - Op donderdag 13 oktober was er een samenspraakbijeenkomst voor de jeugd onder de 21 jaar. Het was een initiatief van Marnix Thunnissen (VoorU!), Aleyna Avci (CDA), Rob Meulenbroeks (Dorpsvisie) en Ruud Sanders (D66). Zij wilden met deze eerste samenspraakbijeenkomst in gesprek gaan met de jongeren. Dat deden zij met vijf stellingen en een quiz. Ook was er voor de deelnemers een heerlijke pizza geregeld.

Redactie: Adrie Neervoort

Het is en blijft een probleem, jongeren betrekken bij de lokale politiek. Dat bleek ook uit de belangstelling voor de samenspraakbijeenkomst; slechts een 15-tal jongeren wist de weg naar jeugdcentrum Oase te vinden. De belangstelling vanuit de politiek was die avond groter.

Het is dan ook een dappere eerste poging van de eerdergenoemde organisatoren van de avond, die niet klagen over het feit dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in politiek, maar daar wat aan proberen te doen. 

De aanwezige jongeren klaagden over het feit dat zij zich niet gehoord voelden en zich behoorlijk verveelden. Volgens hen waren de activiteiten die er zijn in het dorp meer voor ‘bejaarden’. Ook ontbrak het aan een eigen plek voor hen in het dorp. 

Misschien was de opkomst niet representatief, maar de opmerkingen gaven wel aan dat er nog veel werk te verrichten valt als het om de jongeren in Son en Breugel gaat, werk dat samen met de politiek en de jongeren gedaan moet worden, en waarbij het in gesprek raken en blijven met jongeren belangrijk is. Hopelijk krijgt het initiatief van deze samenspraakbijeenkomst een vervolg, met een wat grotere belangstelling van de jeugd in Son en Breugel.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella