Mirjam Tilley,
Mirjam Tilley,

Nieuw jeugdtheater in Son en Breugel

Verenigingen

Het Showtime Theater voor de jeugd, staat borg voor zelfvertrouwen, plezier en passie. Ontdekken dat je veel meer kan dan je denkt. "Het is waanzinnig mooi om kinderen te zien stralen". We praten met Mirjam Tilley, initiatiefneemster en leidster van dit nieuwe jeugdtheater in Son en Breugel.

Door: Arjen Strik

Showtime Theater zoekt acteurs en actrices in de dop!
Lijkt toneelspelen jou leuk en heb je altijd al eens in het theater willen staan? Dan is Showtime Theater op zoek naar jou!
De repetities starten 4 januari 2017!


Hoe komt een Hattemse in Breugel terecht en vanwaar een jeugdtheater?
"Ik stel me graag even voor. Ik ben Mirjam Tilley en ben 35 jaar. Sinds 2015 woon ik met mijn man en twee jonge kinderen in Breugel. Ik ben opgegroeid in Hattem en van jongs af aan is mijn passie toneelspelen. Via mijn werk ben ik in Brabant terecht gekomen en het bevalt ons hier uitstekend".
Mirjam verteld enthousiast verder. "Op jonge leeftijd maakte ik deel uit van een jeugdmusicalgroep in Zwolle. Mijn droom was een eigen jeugdtheatergroep samen te stellen en mijn eigen geschreven toneelstuk ten tonele te brengen. Op mijn achttiende liet ik deze droom uitkomen. In het mooie theater Odeon te Zwolle heb ik een geweldige show geproduceerd".
Na een hersentumor en een lange revalidatie heeft toneel mij letterlijk weer op de been geholpen en mij geleerd m'n passie te volgen. Ik ben dan ook enorm enthousiast en kan niet wachten om een jeugdtheatergroep samen te stellen in Son en Breugel. Het is voor mij waanzinnig mooi om kinderen daardoor te zien stralen! Met Showtime Theater wil ik bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen, plezier en passie van de kinderen".

Bijna in vertrouwen vertelt ze ons. "Wist je dat de meest verlegen kinderen vaak helemaal los gaan op het podium?" Ze vervolgt: "Op de repeteermiddag staat plezier voor op. Spelen hoe de jongeren het leuk vinden. Door samen naar een uitvoering te werken zie je de sociale ontwikkelingen en de samenhorigheid van de groep sterk worden. Het brengt ook gezonde spanning met zich mee, best eng en onbekend. Door de kinderen te laten doen wat ze het liefste doen en door te zetten, zie je het zelfvertrouwen groeien. Het is fantastisch voor de jongeren om zich op deze manier te amuseren en te ontwikkelen".
Vanaf welke leeftijd kan je bij Showtime terecht vragen we?
"Iedereen vanaf 7 jaar is welkom. Door de verschillende leeftijden in de groep krijg je een dolle rolverdeling er is veel ruimte voor eigen inbreng; theatertekst schrijven, muziek maken, zang en/of dans. Samen maken we er een gave show van. We repeteren iedere woensdagmiddag van 16.00 t/m 18.00 uur in Mara's Dansstudio aan de Vresselseweg te Breugel. Met als doel een voorstelling te doen in een echt theater, de eertse voorstelling is in 't Tejaterke in Best. Aan de deelname zijn uiteraard wel kosten verbonden".
Daarnaast verzorgd Mirjam ook kinderfeestjes waarbij toneelspelen centraal staat. Hier ben je de hele middag een echte acteur /actrice. De kinderen maken samen een toneelstuk dat aan het einde van de middag wordt opgevoerd. De ouders/verzorgers ontvangen leuke digitale foto's van de middag.

Belangstelling?
Mail naar mirjam@showtimetheater.nl of bel 06 20302309. Volg Mirjam op www.facebook.nl/showtimetheater en meld je aan! www.showtimetheater.nl

Wil je Mirjam een keer zien spelen? Kom naar het hilarische en ontroerende toneelstuk 'KOEKWAUS' van de Vestzakkomedie op 11,12,13 en 14 januari 2017 in de Zwaan te Son!