Hans Teulings en Leon Spierings Foto: Annemieke van Tinteren
Hans Teulings en Leon Spierings Foto: Annemieke van Tinteren

Leon (cafetaria) Spierings en Spierballenteam genomineerd ondernemer van het jaar

Zakelijk

"Verrèkes lekkere friet! En meer"

Leon Spierings van de gelijknamige cafetaria is met het Spierballenteam genomineerd, en deze nominatie voor ondernemer van het jaar met als thema 'Pak je kans' zijn vooral ook de kansen die hij samen met Hans Teulings pakt met hun Spierbal on Tour concepten. Tijd voor een praatje met deze vlotte ondernemer.
Na eerst jaren elders ervaring opgedaan te hebben, nam Leon Spierings in 1995 een cafetaria over in Son en Breugel. In de jaren die volgden heeft hij een sterke positie verworven in het dorp door kwaliteit, service en persoonlijke aandacht te leveren.

Vernieuwingen zijn er door de jaren heen uiteraard geweest. Een van de laatste in de cafetaria zijn de beeldschermen, waarop naast de menulijst ook actueel nieuws, twitterberichten, het weer en prachtige foto's worden getoond
Hierdoor word je tijdens de bereiding van je bestelling op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes. Leon heeft voor Cafetaria Spierings een app op de markt gebracht waar klanten hun bestelling kunnen doen en tevens een afhaal tijd kunnen instellen. Je kunt deze "Cafetaria Spierings" app downloaden via de playstore / appstore. De app is nu nog alleen via de telefoon te gebruiken, maar het concept wordt ook uitgerold met een webshop voor PC gebruik.

Spierbal on Tour
4 Jaar geleden startte hij samen met Hans Teulings met mobiele frietwagens. De frietwagens hebben een eigen uitstraling en vertellen het verhaal van het frietje welke door Sandor Paulus in beeld is gebracht. De kwaliteit van de producten staat ook hier voorop zoals de verse frietjes die in de cafetaria worden voorgebakken en bij u op locatie worden afgebakken. Daarin zijn ze onderscheidend. Ze worden uitgenodigd op particuliere feesten, evenementen of bedrijfsfeesten in de regio.
Ontwikkelingen binnen hun bedrijf zijn er natuurlijk ook vele geweest. Na 2 jaar hebben ze een kans gepakt om met Sushi de markt te gaan veroveren samen met hun leverancier Beij Ching. Er werd een webshop gemaakt, een Sushiwagen gebouwd en fanatiek rondgereden. Maar het liep niet zoals zij hadden bedacht en dan moet je ook afscheid kunnen nemen en weer openstaan voor nieuwe ideeën. Zo lanceren ze deze week 4 nieuwe concepten; Schnitzelfeest, Satéfeest, Stoofvleesfeest en Snackfeest en hun nieuwe website www.spierbalontour.nl .

Bij deze feesten worden naast de Verrèkes Lekkere Friet ook Verrèkes Lekkere Schnitzels, Verrèkes Lekkere Saté, Verrèkes Lekkere Stoofvlees en Verrèkes Lekkere Snacks geserveerd.
Ze zien de nominatie dan ook als een blijk van erkenning en waardering door hun klanten waar ze blij mee zijn. Het motiveert ze om te blijven zoeken naar uitbreiding en vernieuwing, daar gaan ze voor!"
De betrokkenheid met het dorp is voor Leon en Hans ook erg belangrijk, wat duidelijk te merken is met hun aanwezigheid en ondersteuning van vooral Son en Breugelse activiteiten.

Leon is ook sociaal maatschappelijk actief, dat was te zien met zijn bijdrage bij de SamenLoop voor Hoop en de inzamelactie van de oud-Prinsen van Krutjesgat met het inzamelen van oude telefoons en cartridges, welke nog steeds bij de Nieuwstraat 17 kunnen worden ingeleverd, om zo elk jaar geld te kunnen doneren aan een goed doel in Son en Breugel.
Leon ziet de nominatie dan ook als een blijk van erkenning en waardering door hun klanten waar ze blij mee zijn. Het motiveert ze om te blijven zoeken naar uitbreiding en vernieuwing, daar gaan ze voor!