Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Vestiging Traditions Kappers wordt Emma’s Haarmode

Zakelijk

Son en Breugel - De voordeur blijft gelijk, het adres blijft ongewijzigd, en toch verandert er vanaf 1 juli veel voor kapster Emma Haagen (28), die nog tot en met donderdag 30 juni onder de vlag van Traditions Kappers, gevestigd aan de Dommelstraat 2a in Son en Breugel, haar zaak runt. Vanaf vrijdag 1 juli is Emma trotse eigenaar van Emma’s Haarmode. 

Redacteur: Emmy Grit

Vier jaar geleden, op 14 mei 2018, is de kapperscarrière van Emma in Son en Breugel begonnen. “Ik heb bij Traditions Kappers de kappersopleiding gevolgd en succesvol afgesloten en heb toen de kans gekregen om de salon aan de Dommelstraat over te nemen”, blikt ze terug. De eerste twee jaren ging het zonder problemen en heeft ze een mooi klantenbestand kunnen opbouwen, veel mensen leren kennen en leuke banden opgebouwd. “We weten allemaal wat er daarna gebeurde in maart 2020: door de coronapandemie moest ik, net als alle andere contactberoepen, de zaak sluiten. Er volgde een periode van sluiten en weer opengaan, en hollen en weer stilstaan”, aldus Emma.

Visie
Inmiddels is die periode afgesloten en ligt de focus op de toekomst. Met het ondernemende karakter van Emma werd het na vier jaar tijd om onder haar eigen naam verder te gaan. “Ik had mijn eigen ideeën en gedachtes over hoe ik zichtbaar wil zijn in Son en Breugel en die pasten niet meer bij de visie van Traditions Kappers. Daarom heb ik besloten dat het beter was om mijn eigen keuzes te gaan maken en mijn visie te gaan uitwerken, en dat heeft geresulteerd in Emma’s Haarmode”, zegt ze trots.

Veranderingen
Een nieuwe naam brengt ook veranderingen met zich mee. Behalve dat het pand door Emma is gekocht en de kapsalon een metamorfose krijgt qua kleurstelling, verandert ook de bedrijfskleding en het merk haarproducten. “We gaan met Kis (keratine infusion system, red.) werken, dat een opkomend merk is voor een betaalbare prijs. Ik wil voor alle klanten, jong en oud én man en vrouw, toegankelijk zijn, zowel voor de knipbeurten als voor de producten die we gebruiken en verkopen”, aldus de nieuwe eigenaar.

Bij het oude
Maar er blijft ook veel bij het oude: Emma en collega Suzanne blijven het vaste gezicht voor de klanten, het kopje koffie, cappuccino of thee bij de knipbeurt blijven ze ook aanbieden, en ze blijven de nieuwste trends op de voet volgen. “Samen met onze klanten creëren wij een kapsel waar de klant zich gelukkig bij voelt. We zijn pas tevreden als onze klant met een goed gevoel de kapperszaak verlaat”, aldus Emma.

Tijd voor iets nieuws
Als onderneemster heeft Emma de afgelopen jaren veel geleerd. Kapster zijn is meer dan alleen een mooi kapsel maken; de bedrijfshulpverlening en EHBO moeten onderhouden worden, en ook de boekhouding moet gedaan worden. “En zo zijn er nog veel andere taken waar je in eerste instantie niet aan denkt”, aldus Emma. Door deze ervaring is ze nu toe aan de volgende uitdaging: een eigen pand met haar eigen naam als merknaam. Ze vervolgt: “Onder mijn eigen naam kan ik volledig onafhankelijk zijn en kan ik alles zelf regelen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er de volle 100% voor, en als het dan uitpakt zoals ik dat van tevoren had bedacht, dan voel ik mij een rijk mens.” 

Het maken van een afspraak kan via 0499-472230 of via emmashaarmode.nl, waarbij je zelf een dag en tijdstip kunt uitkiezen.

Afbeelding