Afbeelding

Wie wordt de Maestro 2017 van Son en Breugel?

Cultuur

Een enthousiaste commissie binnen Harmonie PHEV organiseert op 10 juni 2017 een Maestroconcert in ons dorp. De voorbereidingen zijn in volle gang en binnenkort worden de namen bekend gemaakt van de 6 beroemde Son en Breugelnaren die zijn geselecteerd.

Door: Henriette van Berkel

Waarom een Maestro concert?
Freddie Louwers en Judith Bauwens vertellen met veel plezier over het plan, afgeleid van het bekende Tv-programma Maestro waarin bekende Nederlanders hun dirigeerkunsten mogen vertonen. Zij willen met dit concert de Harmonie op een andere manier presenteren. Naast hun optreden tijdens de Sinterklaasintocht, op Koningsdag of bij de Dodenherdenking willen ze hiermee iets extra's laten zien. Toen het idee een concreet plan werd, hebben de leden van de harmonie kandidaten voorgedragen. Dat werd een lijst van ca.80 "beroemde Son en Breugelnaren"! Een selectie van karakteristieke mannen en vrouwen van jong tot oud, uit het verenigingsleven maar ook ondernemers. Uit deze lijst zijn tenslotte 6 personen gekozen die in juni acte de presence zullen geven. Deze zijn voor de zomervakantie al benaderd en hebben dus al maanden de kiezen op elkaar moeten houden. Binnenkort mogen ze hun enthousiasme gaan delen met de buitenwereld.

Voorbereiding in volle gang.
De komende tijd zullen de kandidaten bekend worden gemaakt. Kandidaten die liefhebber zijn van muziek, maar zelf geen ervaring hebben in het dirigeren van een harmonieorkest. Daarom krijgen zij allen een persoonlijke coach toegewezen die hen zal begeleiden tot aan 10 juni. Freddie vertelt:" Ze krijgen van ons een partituur en een geluidsfragment, en natuurlijk laten we ze zien hoe je een dirigeerstok moet vasthouden. Ook zullen ze tijdens de repetities ervaren hoe het voelt om voor een dergelijk groot orkest te staan, en wellicht kan onze dirigent ze hiervoor tips geven. We waken er natuurlijk voor dat ze geen flater slaan. Voor familie en vrienden zal het leuk zijn om "hun maestro" in een totaal andere omgeving te zien dan ze gewend zijn.
De maestro's krijgen twee stukken, waarvan ze er een zelf mogen kiezen. Dat kan een musicalstuk zijn, een nummer van bijvoorbeeld de Beatles of een andere persoonlijke voorkeur. De jury, die uit drie personen zal bestaan, kiest op die avond de twee beste en die gaan dan dezelfde avond door naar de finale waarin beide dirigenten hetzelfde stuk zullen dirigeren. Er wordt door de jury ook zeker gelet op het showelement van het optreden. Het wordt een mooie, feestelijke avond voor het publiek en voor de maestro's zelf. We verwachten dan ook veel belangstelling en hebben de grote zaal van De Zwaan al gereserveerd. Een dergelijk groot evenement is niet mogelijk zonder sponsoren, dus we hopen dat ondernemers en winkeliers een steentje zullen bijdragen."
De leden van de harmonie zien dit evenement zeker niet als extra belasting, ook al vraagt het extra tijd. Maar zoals Judith zegt: "het geeft zoveel energie omdat we het allemaal zo leuk vinden om hieraan mee te werken." De komende tijd staat voor de harmonie in het teken van hun deelname aan het concours in Zutphen op 27 november, hier ligt nu de focus op. Maar daarna kunnen ze aan de slag met 6 nieuwe dirigenten, een nieuw project waar ze veel zin in hebben.
Nog even spannend: wie worden de 6 maestro's? Wie zijn de 6 mensen die dit aandurven? DeMooiSonenBreugelKrant houdt u de komende weken op de hoogte!

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella