Afbeelding
Foto: Maurice Peters

Chauffeursbijeenkomst ANWB AutoMaatje Son en Breugel.

Algemeen

Son en Breugel - Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers in hun eigen auto hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Geen vervoer betekent dat ouderen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Door: Hennie van Hagen

Afgelopen donderdag 5 juli werd de chauffeursbijeenkomst van de vrijwilligers van AutoMaatje gehouden in de Boerderij in Breugel. Deze bijeenkomst werd voor de 2e keer gehouden om samen te praten over bevindingen en reacties van de chauffeurs met betrekking tot de klanten van AutoMaatje. Het enthousiasme onder de aanwezigen was groot en men deelde hun ervaringen onder elkaar.

De avond werd geleid door Evelyn Kreukniet, hoofdcoördinator van AutoMaatje. Ook haar 4 assistenten waren ook aanwezig: Anne-Marie Bruijn, Hanneke van Velthooven, Hanneke van Vroenhoven en Marja Boerema en 2 van de 4 receptionisten van Berkenstaete. Automaatje is een heel bedrijf! Zo nemen de receptionistes alle telefoontjes van klanten aan en mailen de aanvragen naar de coördinatieafdeling van AutoMaatje. Door het coördinatieteam worden de ritten samengesteld en vermeld op een afgesloten gedeelte van de website van www.SonenBreugelVerbindt.nl. De chauffeurs kunnen via deze site reageren op een rit. Tot nu toe zijn alle aangevraagde ritten, op drie na, ook werkelijk gerealiseerd. Dit is een compliment waard voor allen die zich hiervoor inzetten! In de maand mei is zelfs de 1000e rit gereden. Dit betekent dat er gemiddeld 5,5 ritten per dag plaats vinden! En dat met maar 40 chauffeurs!

Na de pauze sprak Marit Janssen, stagiaire bij de gemeente en 4e jaars studente Toegepaste Gerontologie over haar bevindingen m.b.t. communicatie en eenzaamheid. Zij heeft voor haar stage enkele ritten uitgevoerd voor AutoMaatje. Zij wilde graag van de chauffeurs horen of er vermoedens van eenzaamheid of van eenzaam voelen werden geconstateerd èn of je er wat mee wilt doen en kunt doen. Hier werd heel verschillend op gereageerd. Het is ook een lastig en moeilijk onderwerp. Ook vanwege de wet op de privacy. Het was wel een thema waaruit een zinvolle discussie ontstond, maar waar geen passend antwoord op werd gevonden. Het was weer een mooie zinvolle avond, vooral om onderlinge ervaringen te delen.

De avond werd afgesloten onder het genot van een borrel met lekkere hapjes gesponsord door Cafetaria Henries Place, wat bijzonder gewaardeerd werd.
Rest nog te vermelden dat er altijd behoefte is aan nieuwe chauffeurs. Het is vrijwilligerswerk, waarbij de chauffeur ontzettend veel waardering en dankbaarheid ervaart. Heeft u interesse? Meldt u aan via automaatje@sonenbreugelverbindt.nl