Nicky houdt het rad vast waar klanten in de feestweek aan mogen draaien
Nicky houdt het rad vast waar klanten in de feestweek aan mogen draaien Foto: Wil Feijen

Feestweek bij bloemsierkunst Le Soleil

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Nicky van der Wijst viert op 1 september samen met haar team en alle klanten het éénjarige bestaan van bloemsierkunst Le Soleil. Nicky nam precies een jaar geleden de wel bekende bloemenwinkel ‘Bloemsierkunst Le Soleil’ in Son en Breugel over van Theo Verhoeven. Le Soleil is bekend vanwege de kwaliteit van de bloemen, de goede service en de gunfactor van haar klanten. Nicky blikt terug op het afgelopen jaar en vertelt trots en vol passie over de bloemsierkunst en haar ondernemerschap.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen


Vanuit haar studentenleven en met acht jaar ervaring door haar zaterdagbaan bij Le Soleil nam Nicky een flinke stap vooruit naar het ondernemerschap. Nicky vertelt: “Met het runnen van deze bloemenzaak heb ik veel taken erbij gekregen, zoals het dagelijks inkopen van verse bloemen, de voorraad, administratie en personeelszaken. Ik vind het hartstikke leuk en gezellig. We hebben een hecht team dat veel voor elkaar over heeft en altijd klaar staat voor onze klanten.”

Coronatijd
De coronatijd heeft veel invloed gehad op het ondernemerschap. “Het was zeker een spannende tijd, maar we bekijken het positief. De bloemstukjes op tafel bij restaurants, het bruidswerk en de klanten in de winkel waren minder.” Daarentegen zag Nicky dat het aantal bestellingen en de bezorgingen van bloemen enorm opliep. Vooral met Pasen en met Moederdag was het druk. “Er waren zoveel bestellingen te verwerken dat we na twaalf uur ’s nachts nog aan het werk waren om alles af te krijgen en te kunnen bezorgen.”

Workshops
Nicky heeft drie verschillende workshops aan haar programma toegevoegd: in de herfst, met Kerst en met Pasen. Sommige workshops worden zelfs tien keer georganiseerd waar tien tot twaalf personen aan konden deelnemen. “De workshops waren heel erg populair. In de komende periode worden er zeker weer enkele workshops georganiseerd met leuke thema’s, om zelf, onder begeleiding, een prachtig bloemstuk te maken. Vanwege het coronavirus gaan de workshops tijdelijk nog niet door, hopelijk wél zo snel mogelijk. Het aanmelden hiervoor kan door middel van een inschrijving in de winkel.”

Feestweek ‘het Le Soleil Rad van Fortuin’
Om het eenjarig bestaan te vieren, is er van 31 augustus tot en met 5 september een feestweek bij Bloemsierkunst ‘Le Soleil’. Elke betalende klant mag in de winkel tijdens die week aan het Rad van Fortuin draaien, waarmee kans gemaakt wordt om leuke prijzen te winnen. Onder meer een half jaar gratis bloemen, cadeaubonnen, kortingen op een volgende aankoop tot aan kleinere leuke gadgets toe. “Wij willen hiermee ook onze vaste klanten bedanken.”

Leuke aanbiedingen
Tijdens deze feestweek zijn er elke dag leuke aanbiedingen, waarvoor het team Le Soleil iedereen uitnodigt om er een mooie fleurige feestweek van te maken.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen