Bob Bruil
Bob Bruil Foto: Wil Feijen

Volgende generatie klopt uitgelaten op garagedeur

Algemeen

Son en Breugel - Sinds 1991 wordt er aan de Kanaalstraat bij de universele autogarage van Esther en Bert Bruil driftig en merkonafhankelijk gesleuteld aan ontelbare voertuigen. Deze service en onderhoud met veel persoonlijke aandacht zit genoemd echtpaar in het bloed. Trouwe klanten zijn daarnaast gecharmeerd van de technische kennis en kunde van Bert en zijn ervaren monteurs. 

Redactie: Ivo van Hoek

Waar Esther de zaak administratief bestiert vanuit de balie, was Bert decennia lang dé spil in de werkplaats, waar reparaties uitgevoerd worden aan alle automerken. 

“Ongeacht of men elektrisch dan wel op fossiele brandstof rijdt, klanten zijn hier aan het juiste adres, simpelweg omdat we constant investeren in vooruitgang en in de toekomst van mobiliteit”, aldus Bob Bruil (28), die de laatste periode steeds nadrukkelijker helpt in de moderne garage van zijn ouders. 

Hoewel zoonlief gedegen opleidingen binnen de autobranche met goed gevolg heeft doorlopen, was het aanvankelijk geen uitgemaakte zaak dat hij automatisch het stokje zou overnemen. Bob: “In mijn jeugdig enthousiasme had ik al vroeg een voorliefde ontwikkeld voor de autosport, en meer specifiek ligt mijn passie bij het efficiënter maken van motormanagementsystemen. Dit optimaliseren van voertuigen via z.g. chip tuning heeft een enorme vlucht genomen, en niet alleen in de wedstrijdsport. Mijn specialistische kennis over software en auto-elektronica betekent dat ik willekeurig ieder voertuig zuiniger of milieuvriendelijker kan afstellen. Behalve dit verbeteren van rijcomfort ben ik in staat om klanten hierover specifiek te adviseren.”

Van jongs af aan was de autosport voor Bob dus een ideale speeltuin om motoren te trakteren op extra vermogenswinst of een hoger koppel. Als een ware goochelaar bracht zijn technische brein hem op plekken waar tuningbedrijven als Chargertech en JT Performance van smullen. 

“Na die geweldige avonturen vond ik het als ondernemer toch tijd om wat wilde haren af te schudden en serieus te kijken richting mijn toekomst. De directe aanleiding hiervoor was echter alles behalve prettig: enkele jaren geleden werd pa plots getroffen door een herseninfarct en stond de wereld van onze hechte familie op z’n kop. Het betekende alle hens aan dek en in die periode ben ik ingesprongen om de garage te laten doordraaien tijdens het ziekbed van Bert. Een heftige periode die we samen toch goed hebben doorstaan. Hoewel pa inmiddels aardig is hersteld, betekent zo’n Niet Aangeboren Hersenletsel dat er helaas wat beperkingen blijven”, aldus zoon Bob.

Als gevolg trekken Esther en Bert (63) er ietsje vaker met hun camper tussenuit om meer te genieten en alvast te proeven van een toekomstige pensionering. Bob weet, als afgestudeerd Technisch Specialist bij Automotive ROC, en als gastdocent Motor Management, de zaak moeiteloos te runnen in die tijdelijke afwezigheid van zijn ouders. Zijn recente diploma Veilig werken aan Elektrische Voertuigen betekent dat Garage Bruil aan de Kanaalstraat van alle markten thuis is om klanten optimaal te ontzorgen. 

“Terwijl mijn ouders as we speak in hun camper door Corsica en Sardinië crossen, kan ik me verder bekwamen in het vak van garagehouder. Ongetwijfeld zullen er voor mij als ondernemer de komende jaren permanent nieuwe uitdagingen aandienen bij de uitbouw van ons geweldige garagebedrijf aan de Kanaalstraat. Hopelijk kan ik daarbij nog jaren leunen op en sparren met mijn reislustige ouders”, besluit de enthousiaste autofreak.