Sint in pyjama
Sint in pyjama Foto: Emmy Verkooyen

Sints pyjamaparade in het Vestzaktheater

Algemeen

Son en Breugel - Zaterdag 2 en zondag 3 december werd het Vestzaktheater druk bezocht door kinderen uit Son en Breugel voor de vier optredens van Theaterbest in het Dommelhuis. Bij binnenkomst stonden de mooie pieten met pepernoten al klaar om de kinderen welkom te heten. 

Redactie: Cindy van den Boogaard

Toen de zaal openging mochten de kinderen vooraan in de zaal plaatsnemen tussen een aantal pieten zodat ze alles goed konden zien en mee konden dansen met de muziek.

In het koude kasteel waar Sinterklaas en zijn pieten logeerden, was het tijd om te rusten. De pieten hadden besloten om zuinig om te gaan met energie, en dat betekende dat het kasteel ‘s nachts gehuld was in duisternis, de was in de nacht werd gedaan, en de verwarming op een bescheiden stand bleef.
De ene piet was stiekem aan het gamen, de andere deed de was, en weer een andere wilde een glas warme melk omdat hij het zo koud had, maar bovenal leek het ‘s nachts te spoken. Coco, de jonge piet die voor de eerste keer mee was naar Nederland, moest nog veel leren en was al snel de favoriet onder de kinderen.

Het beeld van de goedheiligman in nachtkleding bracht een glimlach op ieders gezicht

Verwarring en onrust heersten, en de Commissaris schakelde zelfs Madame Memori in om het mysterie van het spookkasteel te ontrafelen. Terwijl Madame Memori haar best deed om grip te krijgen op de situatie, verscheen Sinterklaas in zijn pyjama. Het beeld van de goedheiligman in nachtkleding bracht een glimlach op ieders gezicht en gaf een grappig tintje aan zijn anders zo formele voorkomen.

Gelukkig zijn de spoken verjaagd en kan de sint rustig gaan slapen, want er moet nog hard gewerkt worden de komende dagen…