Politiek Café
Politiek Café Foto: Ingezonden

VVD Son en Breugel Politiek Café

Algemeen

Son en Breugel - Een 10-tal bezoekers nam deel aan het eerste ‘VVD Son en Breugel Politiek Café’ dat dinsdag 30 januari heeft plaatsgevonden bij L’uva Wijnen. Na het verwelkomen van de deelnemers door de VVD-fractie, Don Pasanea en Martien Merks, werd gevraagd om onderwerpen waarover deelnemers wilde discussiëren. Het eerste onderwerp was parkeren in het dorp, wat al snel richting het centrumplan werd opgeschaald: gratis parkeren, toegankelijk voor ouderen en behoeftigen, maar ook geoptimaliseerd voor (elektrische) fietsen.

Ook werd besproken hoe ze tot een goed besluit zouden moeten komen. De discussie was of de raad zich met het groen op bijvoorbeeld het Raadhuisplein moet bemoeien of dat ze moet nadenken over hoe men het centrum wil bezetten op de lange termijn met een visie en een plan; bijvoorbeeld horeca op een geplande plek waar de gemeente in bemiddelt. Ook over groei en planning werden vragen gesteld door de deelnemers: “Heeft de raad wel inzicht hoe de demografie van het dorp er in de toekomst uitziet?” Met het antwoord ‘ja’ was men verbaasd maar ook gerustgesteld.

Ook de gevolgen van de Spreidingswet in Son en Breugel werden besproken. Interessant was te zien dat ze het bijna unaniem eens waren dat ze een deel van het probleem moeten oplossen en niet alles aan plaatsen als Ter Apel moeten overlaten. Een misverstand over het verschil tussen asielzoeker en statushouder werd uit de weg genomen. Ook het belang van Ekkersrijt om ook voor asielzoekers een zinvolle tijdsbesteding te kunnen leveren in de vorm van werk kwam aan bod.

Na de discussie werd nog nagepraat en sloten ze een succesvolle eerste sessie af. Ze danken de deelnemers en L’uva Wijnen voor de gastvrijheid en zullen sessie 2 gaan plannen en via DeMooiSonenBreugelKrant aankondigen.