Uitreiking cheque Rabobank Coöperatie aan coördinatoren Bijna Thuis Huis MadeLief door Robert Luteijn, accountmanager Rabobank
Uitreiking cheque Rabobank Coöperatie aan coördinatoren Bijna Thuis Huis MadeLief door Robert Luteijn, accountmanager Rabobank Foto: Ingezonden

Bijna Thuis Huis MadeLief opgefrist en duurzaam weer open

Algemeen

Son en Breugel - Bijna Thuis Huis MadeLief in Son en Breugel is al weer even open. Na vele jaren ononderbroken bewoners te hebben ontvangen, was het aan de Vinklaan een tijdje terug druk wegens verduurzaming en herinrichting.

Het dak is volledig vervangen en geïsoleerd en er zijn 20 zonnepanelen geplaatst. Het bestuur van het Bijna Thuis Huis MadeLief is blij met de verduurzaming en de dubbele laadpaal aan de gevel: “We willen familie en vrienden van onze bewoners die van ver komen de mogelijkheid bieden hun elektrische auto op te laden. Dat past bij ons gastvrije karakter.”

De Rabobank heeft de verduurzaming met maar liefst 10.000 euro gesponsord uit het Rabobank Coöperatiefonds. De doelstellingen van het fonds, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, komen in Bijna Thuis Huis MadeLief perfect samen. Bijna Thuis Huis MadeLief staat midden in de Sonse samenleving en wordt ondersteund door ruim 70 vrijwilligers.

Bijna Thuis Huis MadeLief heeft in nauwe samenwerking met de gemeente ook geïnvesteerd in een geheel nieuwe parkeergelegenheid en een toegankelijke tuin. Niet alleen heeft de gemeente het voorstel van Bijna Thuis Huis MadeLief efficiënt behandeld, maar ze heeft ook financieel bijgedragen.

Ook binnen is er het nodige verbeterd. In de fris geschilderde bungalow hangt nieuwe, gedoneerde kunst. Ook staan er twee nieuwe relax-sta-opstoelen die door de firma Velderhof uit Best geheel belangeloos beschikbaar zijn gesteld.


Sta-op stoelen donatie Velderhof - Ingezonden

Bijna Thuis Huis MadeLief Son en Breugel is trots op het resultaat en de inzet van alle mensen die een bijdrage hebben geleverd. Bijzondere dank is er voor: Rabobank Coöperatiefonds, gemeente Son en Breugel, Hospice Dommelrode, R&J Elektrotechniek BV, Hermans Dak & Tuin, H. Kuijpers BV, Verlegh Schilderwerken, Els en Dieter Steinbusch, Velderhof Stoelen en Harrie Kapteijns.

Wilt u meer weten over Bijna Thuis Huis MadeLief, of vrijwilliger of sponsor worden? Kijk dan op www.bijnathuishuissonenbreugel.nl of bel 0499-465211.