Afbeelding

Dames 1 wint topper van VC ODI

Verenigingen

Het was afgelopen maandag 5 maart op papier een mooie wedstrijd, de nummer drie uit Son en Breugel tegen de nummer twee uit Middelbeers in de eerste klasse A.

Door: Alja Benthem

VC Pieter Brueghel Dames 1 staat op de derde plaats, maar heeft voor de wedstrijd drie punten minder dan VC ODI en twee wedstrijden minder gespeeld. Dat belooft een mooie pot te worden. Ook in het verleden waren het leuke wedstrijden waarbij voor ieder punt hard geknokt moest worden. Door een ongeluk op de A58 had VC ODI een behoorlijke vertraging opgelopen, maar na een korte warming-up kon de wedstrijd toch beginnen. VC Pieter Brueghel begon goed, was duidelijk warmer gespeeld dan VC ODI en de eerste set leek al binnen handbereik, maar VC ODI kwam aan de serve en daar hadden de dames van VC Pieter Brueghel de nodige problemen mee. Het systeem werd zelfs aangepast, maar het kwaad was al geschied. De eerste set ging met 19-25 naar VC ODI. Dat was toch wel een kleine tegenvaller.

De tweede set begon VC Pieter Brueghel weer goed en de dames hadden er vertrouwen in. Het begon steeds beter te lopen. Zowel VC Pieter Brueghel als VC ODI knokten voor ieder punt, wat soms erg leuke rally's opleverde. Dachten de dames het punt al gescoord te hebben, kreeg VC ODI de bal toch nog weer over het net. Na een spannende en erg boeiende tweede set werd het laatste punt gescoord door VC Pieter Brueghel, 25-23.

Vanaf het begin gingen de dames er weer vol voor in de derde set. Ze bleven goed geconcentreerd en maakten weinig onnodige fouten. Zo spannend als de tweede set was, zo snel ging de derde set. De derde set werd vlot binnengehaald met 25-11, wat dus ook betekende dat de dames van Pieter Brueghel de wedstrijd hadden gewonnen. Na een sportieve, boeiende en over het algemeen goede wedstrijd konden er weer twee punten bijgeschreven worden. Dames 1 is weer een puntje ingelopen op VC ODI, maar de koppositie is wat verder weg.

Op maandag 19 maart om 19.45 uur is de eerstvolgende thuiswedstrijd van Dames 1. Dan moeten zij proberen koploper Pegasus nog wat punten afhandig te maken. De eerste wedstrijd was dat niet gelukt, een kansloze 3-0 nederlaag, maar wie weet kunnen de dames nog voor een verrassing zorgen. Deze wedstrijd geeft in ieder geval vertrouwen voor de wedstrijd tegen de koploper.

Ben je ervaren volleyballer, jong of oud, man, vrouw of genderdiffuus, ervaren of een beginner, binnen de vereniging zijn volop mogelijkheden om aan te sluiten. Kom eens kijken of meetrainen op maandagavond in De Landing. Je kunt gratis en vrijblijvend drie keer meedoen om te kijken of het wat voor je is. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella