Logo mooisonenbreugel.nl
Dieter Steinbusch   | Fotonummer: 6ea62d
Dieter Steinbusch (Foto: Fran Maasdam)
Senioren

De nieuwe voorzitter van de SeniorenRaad stelt zich voor

Son en Breugel - Dieter Steinbusch is de nieuwe voorzitter van de SeniorenRaad. Hij is geen onbekende binnen de SeniorenRaad, want hij draaide al mee als penningmeester en in de 'Werkgroep wonen'.

Dieter Steinbusch woont sinds een aantal jaren in Son en Breugel en ervaart het dorp als gastvrij en merkt dat er een sterk verenigingsleven is waar veel vrijwilligers actief in zijn. "Fijn dat ook veel verenigingen zich hard maken voor de senioren in ons dorp."

Er is al veel geregeld en er wordt al veel gedaan, maar er zijn altijd nog zaken die aandacht behoeven. Dieter Steinbusch: "Mijn motto zou kunnen zijn 'de toekomst begint vandaag' en daarmee bedoel ik dat je met de dingen die je vandaag doet, je alvast rekening kunt houden of dat toekomstbestendig is." Persoonlijk heeft Dieter met zijn vrouw ervoor gekozen om tijdig in een appartementencomplex in Son en Breugel te gaan wonen: "Niet wachten tot je iets overkomt, maar eerder al in een 'seniorenproof' woning gaan wonen."

Dieter merkt op dat er in Son en Breugel wel wat meer duidelijkheid mag komen over hoe bepaalde zaken geregeld zijn en waar je wie wanneer en waarvoor kunt bereiken. "Weet je bijvoorbeeld hoe je een Boa kunt bereiken? Wat doe je als je in de avond een verwarde man op straat tegenkomt? Weet je waar je aan kunt kloppen als je huishoudelijke hulp nodig hebt? Allemaal vragen waar senioren niet altijd het antwoord op weten. Daar is nog werk aan de winkel."

Uiteraard worden er ook al veel onderwerpen door de SeniorenRaad aangeboden middels themabijeenkomsten. Onderwerpen als 'ouderen in het verkeer', 'wat kan de huisartsenpost betekenen voor ouderen' of 'testament en nalatenschap' worden druk bezocht. Dieter Steinbusch: "Daarnaast ben ik blij met alle initiatieven in het dorp die zich inzetten voor senioren. Van het geslaagde AutoMaatje project tot de activiteiten in het HOI-Huis en van het organiseren van een seniorenmiddag in de carnavalstent tot de computercursus die SonenBreugelVerbindt organiseert in samenwerking met de bibliotheek. Als voorzitter van de SeniorenRaad ga ik me hard maken om waar mogelijk verbindingen te leggen. Wie weet dat daar ook weer mooie resultaten uit voort komen".

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>