Afbeelding
Foto: Ingezonden

Paasmarkt Protestantse Kerk

Algemeen

De traditionele Paasmarkt van de Protestantse kerk in Son vindt op zaterdag 13 april weer plaats. Zoals ieder jaar komt de opbrengst ten goede aan twee doelen, die deze kerk ondersteunt; het Diaconaal Inloophuis 't Hemeltje in Eindhoven (voor dak- en thuislozen) en Vluchtelingen in de Knel (Eindhoven). Vorig jaar leverde de markt ruim € 2300,00 op, een prachtig resultaat.

Bezoekers die op de zaterdag van Palmpasen de kerk binnen komen, worden verrast door een kleurenzee van bloemen en planten, het geroezemoes van de vele gasten en de heerlijke geuren van koffie en allerlei lekkernijen en dat alles onder de klanken van vrolijke livemuziek.

Boekenmarkt
De boekenmarkt is als altijd de grote trekpleister. Om 10.00 uur staan de eerste liefhebbers al voor de deur om toe te slaan in het ruime aanbod van boeken, gerangschikt op onderwerp/thema: kunst, litteratuur, religie, filosofie, reizen, enz. Anderen verdringen zich om te snuffelen tussen de tafels met fraaie kunstwerken, sieraden, tekeningen, e.d. De meer culinair ingestelde gast kan zich te goed doen aan allerlei soorten zelfgemaakt banket en andere lekkere hapjes, waaronder Irakese lekkernijen. Aanraders!

Ook de door vaardige en artistieke handen geschikte bloemstukjes zijn erg intrek, evenals het uitgebreide assortiment planten en stekken. Je kan er beter maar snel bij zijn. Ideaal om met Pasen aan vrienden en familie cadeau te doen. Ook is er nog een loterij met aardige prijzen.

Alle dorpelingen – jong en oud – worden van harte welkom geheten. Los van de aardige koopjes, is het tevens een mooie gelegenheid om elkaar te treffen en onder het genot van een kop koffie en cake weer eens lekker bij te praten. En u dient er twee bijzondere goede doelen mee. De markt is geopend van 10.00 tot 13.30 uur en wordt gehouden in de Protestantse kerk Zandstraat 26, Son en Breugel.