Logo mooisonenbreugel.nl
Hans Coolen rechts krijgt de felicitaties van burgemeester Hans Gaillard   | Fotonummer: 1db7a4
Hans Coolen rechts krijgt de felicitaties van burgemeester Hans Gaillard (Foto: Wil Feijen)

Koninklijke onderscheiding voor Hans Coolen

Son en Breugel - De heer J.J. (Hans) Coolen (64 jaar) is vrijdag 26 april benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hans kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Gaillard in het clubhuis van Korfbalvereniging De Corridor. Hans zet zich al jaren in als vrijwilliger op verschillende maatschappelijke terreinen in Keldonk (Veghel, gemeente Meierijstad).

Hij verricht vanaf 1972 op diverse terreinen vrijwilligersactiviteiten voor Judovereniging De Jigoro's in Keldonk. Hij was medeoprichter van de vereniging in 1968 en is vanaf het begin lid van de vereniging.

Hij is vanaf 1972 bestuurslid, vanaf 1976 tot heden in de functie van penningmeester. Vanaf 1983 tot heden is hij jeugdtrainer. Van 1973 tot 2013 was hij organisator van de jaarlijkse vlooienmarkt van de verenging. Hij was 30 jaar veilingmeester tijdens deze markt. Daarnaast organiseert hij het jaarlijkse dagje uit voor de leden, de jaarlijkse Sinterklaasavond en de jeugdkampen rond zijn eigen huis. Hij begeleidt kinderen bij wedstrijden door de hele regio, gaat scholen langs om proeflessen te geven en op deze manier nieuwe leden te werven en vraagt aandacht voor de vereniging in de media.

In 1982 is de heer Coolen vanuit de judovereniging mede-oprichter van de Carnavalsstichting De Paplippels.

Hij verricht sinds 1982 op diverse terreinen vrijwilligersactiviteiten voor deze stichting. Hij maakte 30 jaar lang mede de carnavalskrant (Papblad). Hij was 35 jaar lang mede-verantwoordelijk voor het uitzoeken van het prinsenpaar. Hij was bedenker en maker van vele creaties voor de onthullingen van de nieuwe prinsenparen, hij reed jarenlang voorop bij de optocht en heeft verschillende jaren tijdens de receptie in de ton gestaan als spreekstalmeester.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>