Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Even voorstellen Leo Hokke

Algemeen

Son en Breugel - Sinds korte tijd ben ik werkzaam als redacteur bij DeMooiSonenBreugelKrant en wil u graag langs deze weg nader met mij laten kennis maken. Ik woon bijna 13 jaar in Son en Breugel. Sinds september vorig jaar ben ik alleen, omdat mijn vrouw, kort na haar 64e verjaardag, is overleden.

Ik ben geboren in Rotterdam, maar heb daar slechts de eerste zes jaar van mijn leven gewoond. Omdat vader beroepsmilitair was, zijn wij als gezin een aantal keren moeten verhuizen zodra hij werd overgeplaatst naar een andere 'garnizoensplaats'. Vandaar dat de stad Utrecht en later Ede een groot deel van mijn leven als woonplaats hebben gediend. Het grootste deel van mijn leven, bijna 40 jaar, heb ik doorgebracht in Ede. In deze plaats en later Wageningen heb ik mijn opleidingen gevolgd.

In de jaren zestig heb ik, samen met een stel vrienden, een band opgericht. Ikzelf speelde gitaar en was zanger van de band en we oefenden ons suf om de toenmalige top-40 nummers onder de knie te krijgen. Ons repertoire bestond later uit rythm & bluesnummers. We begonnen met optredens, eerst in de kantines van de omliggende campings van Ede, later in de pubs en cafés in Arnhem, Utrecht en Zwolle. Wij mochten enige jaren later in grotere zalen staan in het voorprogramma van Armand (was in die tijd protestzanger) en Q65 (rockband).

Na mijn militaire dienstplicht ben ik getrouwd en kreeg uit dat huwelijk een zoon en een dochter en inmiddels kleinkinderen. Tot aan de eeuwwisseling heeft mijn eerste huwelijk standgehouden en ben toen gescheiden. Na de scheiding hertrouwd en aan dit huwelijk is, zoals in het begin gemeld, door het overlijden van mijn vrouw, een einde gekomen.

U bemerkt dat de mooie dingen van het leven, maar zeker ook de verdrietige door mij in mijn 'rugzak' worden meegedragen. Het geeft alles bij elkaar een enorme dosis aan ervaring en mensenkennis. Daarom ben ik blij een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het schrijven van artikelen in DeMooiSonenBreugelKrant.