Logo mooisonenbreugel.nl
Er werd aandachtig geluisterd naar het verhaal dat Liesbeth van Hapert voorlas   | Fotonummer: f8d6eb
Er werd aandachtig geluisterd naar het verhaal dat Liesbeth van Hapert voorlas (Foto: Annie Maessen)
Algemeen / Son & Breugel

Voorlezen in Berkenstaete

Son en Breugel - Op Nationale Ouderendag, vrijdag 4 oktober, vond de zevende editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Bekende en onbekende Nederlanders lazen die dag voor aan ouderen door het hele land. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.

In Son en Breugel had Bibliotheek Dommeldal aan Liesbeth van Hapert gevraagd om te komen voorlezen in Berkenstaete. Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers, las Liesbeth aan ongeveer vijftien bewoners een verhaal van Maarten Spanjer voor. Hij schreef dit verhaal, met de titel 'Godfried vermist', speciaal voor deze gelegenheid. Er waren dan ook veel aanknopingspunten om over te praten. Zo ging het over een poes, een hond, vogeltjes, wandelende takken en een marmot. Het was vrijdag 4 oktober immers dierendag. Veel van de luisteraars vertelden met plezier over de huisdieren die ze zelf vroeger hebben gehad.

Ook Willem Duys kwam in het verhaal voor. Geen onbekende voor de bewoners. Zij kenden Willem Duys nog goed, met zijn vissenkom en zijn populaire tv-programma. Ook ging het verhaal over voetbal en dat was weer aanleiding om samen te praten over buitenspelen waar alle bezoekers mooie herinneringen aan hadden: hinkelen, touwtjespringen en knikkeren. Al met al was het een gezellige ochtend. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>