Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Team Stuiterbal wint Recreantenklasse Oberrace 2020

Algemeen carnaval

Son en Breugel - Voor de tweede keer werd in de residentietent van CV De Krutjesrapers op het Kerkplein ‘De Krutjesgatse Oberrace’ gehouden. Het aantal teams overtrof dat van de eerste editie. Op maandag 24 februari stonden de teams paraat om een parcours te lopen, waarbij de deelnemers onderweg elf pilsjes op het dienblad moesten zetten en, het liefst zo vol mogelijk, over de finish moesten brengen. Net als vorig jaar was de organisatie van dit evenement in handen van de Raad van Elf, in samenwerking met Café-Restaurant De Zwaan.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


De opzet van de Oberrace was anders dan vorig jaar. Zo was het thema ‘Task Force Carnival’ verbonden aan deze editie en was het spelelement vernieuwd. Het thema was zichtbaar gemaakt door een aantal camouflagenetten die op het parcours hingen. Het nieuwe parcours was door de gehele tent opgezet, zodat het publiek de race goed kon volgen.

Hindernissen
Prins Bas en Adjudant Enrico beten het spits af en lieten aan de overige deelnemers en het publiek zien wat de bedoeling was. De Raad van Elf had een mooi parcours uitgezet met veel verschillende hindernissen. Zo moesten de deelnemers onder andere van een glijbaan af, een dienblad pakken, onder een camouflagenet doorkruipen, over een evenwichtsbalk lopen, een trap oplopen om over een brug te lopen, over een wipwap lopen en een slalom nemen. Bij de elf verschillende hindernissen stond een pilsje klaar dat op het dienblad gezet moest worden. Ook moesten ze daarbij nog eens een snelle tijd klokken om voor de prijzen in aanmerking te komen.

KinderOberrace
Voor het podium was een heuse kinderbaan ingericht voor de KinderOberrace. De jonge carnavalsvierders lieten zien dat zij behendig het parcours konden afleggen. In de categorie 3 tot en met 8 jaar werd Julie van Rijckevorsel eerste en in de categorie 9 tot en met 13 jaar ging Anoek van Acht met de prijs naar huis. Beide prijswinnaars kregen een bokaal en een bioscoopbon overhandigd door de Raad van Elf.

Gedeeld eerste
In de Recreantenklasse pakte team Stuiterbal de eerste plaats, gevolgd door Corridor 2 en als derde eindigde ‘Dees draak van een vrouw neem ik mee op sleeptouw’. Team Stuiterbal won een bootreis, verzorgd door de Raad van Elf. In de Horecaklasse werden La Sonnerie en De Zwaan gedeeld eerste. Zij gaan beide genieten van een bierproeverij die ook verzorgd wordt door de Raad van Elf. In deze klasse werd De Smickel derde.

Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Parfumerie Pour Vous nieuw in Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Zorgmakelaar voor vragen over en bij mantelzorg
Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Monument voor het ‘onbekende kind’ onthuld bij De Ruimte
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 19:04 Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival
Afbeelding
Foto’s Algemeen 28 jun, 17:20 Ondernemers Eric, Bart en Henk trots op hun titel
Afbeelding
Algemeen 28 jun, 15:43 Optreden MG Band en De Gerwense Dorpsmuzikanten in kiosk