Aniek van der Putte (l) en Kees Breel (r)
Aniek van der Putte (l) en Kees Breel (r) Foto: Ingezonden

Nieuwe partij ‘Voor U!’ krijgt steeds meer vorm

Algemeen Politiek

Son en Breugel - De Son en Breugelse raadsleden Helga Helders en Marianne van der Putte stapten onlangs als raadslid uit DorpsVisie, waar zij lid van waren. Zij namen het initiatief en begonnen een eigen partij, onder de naam Voor U!.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ondertussen is er binnen de partij een bestuur met een secretaris en voorzitter. Aniek van der Putte neemt het secretariaat voor haar rekening, Kees Breel het voorzitterschap. Zij hebben vorige week hun handtekening gezet bij de notaris, zodat de partij Voor U! officieel geregistreerd staat als politieke partij en dus ook kan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen over anderhalf jaar. Behalve de nieuwe secretaris en voorzitter is er volgens Helga Helders inmiddels een enthousiaste groep mensen betrokken bij de nieuwe partij.

Helga: “Een enthousiaste groep mensen die zich willen inzetten voor de belangen van de inwoners van Son en Breugel. In deze groep zitten een paar vertrouwde, maar ook een aantal nieuwe gezichten uit verschillende gelederen van ons dorp. We willen een frisse wind door de gemeenteraad laten waaien.”

Volgens Helga zijn grote maatschappelijke betrokkenheid, open, eerlijke en heldere communicatie, een zelfstandig en financieel gezond dorp, groenimpuls voor ons centrum en verbinding en samenwerking de belangrijkste speerpunten van de nieuwe partij. “We zijn wars van politieke motieven en willen weloverwogen meepraten, maar dan vanuit ons hart”, benadrukt ze. Daaraan toevoegend: “Als dit u aanspreekt, dan nodigen wij u van harte uit om u bij ons aan te sluiten.”

Voorzitter Kees Breel
Secretaris Aniek van der Putte
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella