Afbeelding
Foto:

Wat mag nog wel bij een uitvaart in de coronaperiode

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel / Landelijk - Voor een uitvaart geldt nog steeds dat er geen maximum is aan het aantal personen dat bij elkaar mag komen, mits er gereserveerd kan worden, er een gezondheidscheck gedaan kan worden en dat bezoekers door de aanwezige medewerkers naar hun plaats in de zaal begeleid worden. De bezoekers krijgen een vaste zitplaats toegewezen. De bezoekers dienen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, tenzij het om het eigen huishouden gaat. Voor het maximaal aantal bezoekers telt personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium niet mee. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, dan gelden hiervoor dezelfde regels.

Geen handen schudden
Handen schudden mag niet meer, maar hoe kun je dan op een veilige wijze de nabestaanden condoleren met het verlies van hun dierbare? Door de eigen hand op het hart te leggen, de handen ineen te vouwen voor de borst of met beide handen een handkus te geven, kan op een veilige manier toch gecondoleerd worden.

Livestream
Uitvaartverzorgers doen hun best om zoveel mogelijk mensen te kunnen toelaten en tegelijkertijd anderhalve meter afstand te houden. Er wordt uiteraard rekening gehouden met families, leden van hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten en kinderen onder de 12 jaar hoeven geen afstand te houden. Iedere locatie is anders ingericht en daarom wordt het precieze aantal genodigden afgestemd met de uitvaartverzorger. Doordat minder bezoekers naar een uitvaart kunnen komen, wordt de nabestaanden, tegen een vergoeding, de mogelijkheid geboden om de uitvaart via een beveiligde livestream uit te zenden, zodat genodigden thuis kunnen meekijken.

Mondkapjes
Het is verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst, bij verplaatsingen binnen het pand en bij vertrek. Zodra de bezoekers hun plaats ingenomen hebben, mag het mondkapje afgedaan worden.

Laatste update
Door de stijgende cijfers van het aantal coronabesmettingen worden regelmatig nieuwe maatregelen afgekondigd. De uitvaartverzorger is altijd op de hoogte van de laatste update.

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella