Afbeelding

Uitnodigingen coronavaccinatie 90+’ers verstuurd

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Veel zorgmedewerkers zijn de afgelopen weken al gevaccineerd en op de planning stond deze week het vaccineren van de huisartsen, maar dit is inmiddels bijgesteld; zij worden nu vermoedelijk aan het einde van de eerste week van februari gevaccineerd. De vertraging is volgens huisarts Bertine Eshuis waarschijnlijk opgelopen door de complexe organisatie en het feit dat men afhankelijk is van diverse instellingen.

Redacteur: Emmy Grit

De huisartsen hebben de uitnodigingen voor de 90+’ers, die zelfstandig wonen, verstuurd of gaan dat deze week nog doen. Bertine: “Deze dorpsgenoten worden uitgenodigd om op de GGD-locatie de vaccinatie te laten zetten.” De uitnodiging wordt via de huisarts verstuurd omdat bij de huisartsen bekend is wie mobiel genoeg is om, eventueel met hulp van anderen, zelfstandig naar de locatie te gaan. “Er is bewust gekozen om deze groep naar de GGD-locatie te laten komen, want er is namelijk nog geen vaccin beschikbaar dat wij op de praktijk kunnen gebruiken”, aldus de huisarts.

Bewoners die in kleinschalige woonvormen in Son en Breugel wonen, zoals bijvoorbeeld Berkenstaete, zijn ook nog niet gevaccineerd. Bertine: “Er is op dit moment veel onduidelijkheid over de planning wanneer deze groep gevaccineerd wordt. Deze vaccinaties worden geregeld via de huisartsenpost; wij hebben hier verder geen invloed op.”

Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella