Het geluid van een festival wordt tijdens de testdag nagebootst
Het geluid van een festival wordt tijdens de testdag nagebootst

Geluidstest festivalopstelling bij Aquabest

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De afgelopen maanden mochten er, zoals bekend, vanwege het coronavirus geen evenementen plaatsvinden. Op vrijdag 28 mei kreeg de evenementenbranche meer perspectief van de overheid en hoopt dat er vanaf juli weer evenementen georganiseerd mogen worden. Ook op Aquabest wordt de evenementenagenda weer gevuld en voordat het eerste evenement gehouden wordt, wordt op 22 juni een geluidstest op Aquabest gehouden. Aquabest heeft omwonenden in Son en Breugel via een brief hiervan op de hoogte gebracht.

Redacteur: Emmy Grit

Geluidsleveranciers blijven zich ontwikkelen waardoor er steeds nieuwe technieken ontstaan. Met de test wordt een festivalopstelling nagebootst en worden er diverse metingen gedaan, op verschillende tijden. Er wordt op 22 juni op twee verschillende tijden getest: van 13.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. De laatste test wordt gehouden omdat er in de avonduren minder verkeer is op de naastgelegen autosnelwegen. Met de test wordt gekeken of de metingen kloppen met de theorie.

Op de testdag zal er met tijdsblokken van een kwartier worden gewerkt, waarbij muziek wordt afgewisseld met ruis. Het is mogelijk dat een geluidsbedrijf metingen komt doen in verschillende straten in Son en Breugel. Zowel tijdens de testdag als evenementen gebruikt de organisatie een speciaal telefoonnummer waar u geluidsoverlast kunt melden. Na een melding is het mogelijk dat een geluidsbedrijf bij u in de straat live komt meten of er aan de vergunningsvoorwaarden wordt voldaan.

Mocht u nog vragen hebben over de geluidstest, dan kunt u contact opnemen met Matrixx, via info@matrixx.nl. De geluidsoverlast kan gemeld worden op 0499-327773.

Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella