Het pand aan de Veerstraat waar voorheen timmerfabriek Van Eck gevestigd was
Het pand aan de Veerstraat waar voorheen timmerfabriek Van Eck gevestigd was Foto: MooiSonenBreugel

Gemeente tekent principeovereenkomst voor aankoop grond Veerstraat

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel heeft een principeovereenkomst bereikt over de aankoop van 5,9 hectare grond aan de Veerstraat in Son en Breugel; het gaat om het gebied waar voorheen timmerfabriek Van Eck was gevestigd en dat daarna gebruikt werd als tijdelijke locatie voor De Vloed, tijdens de nieuwbouw van Berkenstaete.

Redacteur: Adrie Neervoort

In totaal gaat de gemeente voor de grond 2,1 miljoen betalen, wat omgerekend een prijs van 38,30 euro per vierkante meter is. Door bijkomende kosten komt het totaalbedrag van de aankoop uiteindelijk uit op 2,26 miljoen.

Het college heeft van de raad toestemming nodig om voor een bedrag van 5 miljoen per 12 maanden aan strategische aankopen te doen. Door een eerdere strategische aankoop van grond aan de Sonniuswijk ter waarde van 4,65 miljoen gaat het college nu met 1,91 miljoen over dit bedrag heen. Daarom vraagt het college in de raadsvergadering van 11 november aanstaande de raad om in te stemmen met een extra krediet van 2,26 miljoen voor de aankoop van de grond en de bijkomende kosten. Bij instemming zal de definitieve overeenkomst nog dit jaar getekend worden. De aankoop wordt verwerkt in de volgende begrotingswijziging 2021.

Verder is de aankoop inclusief het vastgoed, dat wordt in de huidige staat overgenomen.