Afbeelding
Foto: Jevgeni Salihhov

Bibliotheek Dommeldal zoekt voorlezers

Algemeen

Son en Breugel - Voorlezen is leuk voor iedereen; lekker even luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Je komt even in een andere wereld! Bibliotheek Dommeldal zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers die op vrijdagochtend en/of woensdagmiddag willen voorlezen aan kinderen in de bibliotheek in het Dommelhuis in Son en Breugel.

Voorleesvrijwilligers m/v
Als voorleesvrijwilliger zie je het belang van voorlezen in en wil je dat samen met ons uitdragen. Laat kinderen genieten van de mooiste verhalen en meld je aan als voorleesvrijwilliger. Het gaat om één voorleessessie van een half uur per week en een half uur voorbereiding.

Voorleespret
Kinderen die veel voorgelezen worden, hebben een grotere woordenschat en een betere taal- en spraakontwikkeling. Ook stimuleert voorlezen sociale vaardigheden, het zelf leren lezen en leesplezier. Kortom, alleen maar voordelen waar kinderen hun hele leven baat bij hebben!

Wat vragen we van je?

  • Je hebt affiniteit met kinderen en kinderboeken
  • Je bent representatief
  • Je bent minimaal 1x per week 2 uur beschikbaar
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed
  • Je hebt een heldere voorleesstem
  • Je kunt zelfstandig werken

Wat bieden we je?
Gratis workshop Interactief Voorlezen, veel ruimte voor eigen inbreng en een plezierige en inspirerende werkomgeving!

Heb je interesse? 
Neem een kijkje op de website www.bibliotheekdommeldal.nl. Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een mail aan Ellen Reinders, e.reinders@bibliotheekdommeldal.nl.