Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel met rechts de bibliotheek.
Het nieuwe Dommelhuis in Son en Breugel met rechts de bibliotheek. Foto: Wil Feijen

Bibliotheek Dommeldal en Taalhuis Son en Breugel op Nationale TV

Algemeen

Son en Breugel - Op woensdag 14 september vinden er in het Dommelhuis tv-opnames plaats voor het nieuwe RTL4-programma ‘Onderweg naar de Regio’. Dit programma gaat over ondernemerschap, unieke locaties en opvallende feiten en weetjes in alle regio’s van ons land. De uitzending over Bibliotheek Dommeldal en Taalhuis Son en Breugel is op zondag 2 oktober om 15.30 uur.

Bibliotheek Dommeldal laat natuurlijk vooral haar unieke onderkomen zien: het schitterende Dommelhuis. Ook het IDO, het Informatiepunt Digitale Overheid, komt voor het voetlicht. Mensen die moeite hebben in het contact met de digitale overheid, kunnen hier ondersteuning krijgen.

Gigantische vlucht
Speciale aandacht gaat uit naar de verrichtingen van Taalhuis Son en Breugel. Dit project heeft, met name op het gebied van de anderstaligheid (NT2), een gigantische vlucht gemaakt: waren en in juni 2021 maar zeven anderstalige taalleerders en vier vrijwilligers actief, nu gaat het om 50 taalleerders en 26 vrijwilligers.

Beter beslagen ten ijs
Uniek onderdeel van Taalhuis Son en Breugel is Boekjes Babbels+. Een groot aantal taallerende moeders brengt elke woensdagochtend hun kleine kinderen (van 0 tot 4) mee naar het Dommelhuis. De moeders gaan naar de les, en supervriendelijke en enthousiaste vrijwilligers staan de kinderen op te wachten. Er wordt voorgelezen, er worden spelletjes gedaan en er wordt heel veel gepraat, uiteraard alleen in het Nederlands. Zo komen deze kinderen beter beslagen ten ijs op de basisschool.

Enerverende en dankbare taak
Taalhuis Son en Breugel zit momenteel te springen om extra vrijwilligers voor Boekjes Babbels+. Mocht je iets fvoor deze enerverende en dankbare taak voelen, neem dan contact op met Arend Okken, coördinator Taalhuis Son en Breugel NT2/Boekjes Babbels+ via arendokken@upcmail.nl of 06-57607116.