Alzheimercafe´ de dementie van Harrie en Jet in het vestzaktheater
Alzheimercafe´ de dementie van Harrie en Jet in het vestzaktheater Foto: Ingezonden

‘De dementie van Harrie en Jet’ in het Vestzaktheater

Algemeen

Son en Breugel - In het mooie nieuwe Vestzaktheater én op de vertrouwde locatie in ’t Zand in Oirschot kwamen maar liefst respectievelijk 80 en 134 bezoekers af. Een aangrijpende theatervoorstelling, die voor veel herkenning zorgde en regelmatig een lach en een traan opriep. Tijdens de verschillende intermezzo’s werd heel goed uitgelegd wat er nu eigenlijk gebeurt in het brein van iemand met dementie. Dit was erg verhelderend en bood ook praktische handvatten, waar mensen mee vooruit kunnen. Een van de bezoekers: “Ik had al wel gehoord van het Alzheimer Café, maar twijfelde of het iets voor mij was. Deze theatervoorstelling trok me over de drempel en jullie zullen me nog wel vaker terugzien.”
Alle bezoekers werden getrakteerd op koffie met gebak en tijdens de pauze bovendien nog een hapje en drankje. Ondanks het thema was er dan ook een feestelijke stemming, en de organisatie is erg blij met de grote belangstelling.

Rabo Club Support
Het Alzheimer Café ontving van de Rabobank het mooie bedrag van € 2042,64 via de Rabo Club Support-actie. “Wij bedanken de Rabobank en alle stemmers hiervoor! Dankzij deze bijdrage konden wij iets extra’s doen voor onze bezoekers, zoals de theatervoorstelling vorige maand”, aldus Lenie Brummans, die de cheque in ontvangst mocht nemen namens de werkgroep van het Alzheimer Café.

Woensdag 23 november: ‘Als opname in zicht komt’
De volgende bijeenkomst gaat over het thema ‘Als opname in zicht komt’. De gastspreker is Bertine van Ruremonde, mantelzorgmakelaar in Son. Zij legt uit wat er allemaal komt kijken bij een eventuele opname in een verpleeghuis. Het programma begint zoals altijd om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig. De locatie is Partycentrum ’t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot. Neem voor meer informatie contact op met alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl.