Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Intocht Sinterklaas en zijn Hulppieten

Algemeen

Son en Breugel - Aanstaande zondag is het weer zover, Sinterklaas en zijn Hulppieten komen aan in Son en Breugel. Rond de klok van 14.00 uur meert Pakjesboot 17 aan bij het Wilhelminakanaal aan de Kanaaldijk-Zuid (Ekkersrijt). Sinterklaas zal samen met zijn Hulppieten te voet richting het centrum van Son en Breugel gaan, waar hij nog een rondje op zijn paard Ozosnel zal maken.

Muzikale intocht
De A-Mee-Zing Pietenband zal dit jaar meelopen tijdens de route om te zorgen voor de muzikale omlijsting van de intocht. Als afsluiting zal de Pietenband nog een aantal liedjes spelen bij de kiosk in het centrum. Zorg dus dat je alle sinterklaasliedjes goed hebt ingestudeerd, wie weet vragen de Pieten wel of je een liedje mee wil zingen. Naast de Pietenband zullen de leden van DeDe Dance Ballet ook een optreden verzorgen tijdens de intocht, dat plaats zal vinden op het kruispunt voor Indonesia Son.

Bezoek de website van Sinterklaas in Son en Breugel
Ga voor meer informatie over de intocht in Son en Breugel naar www.sintsonenbreugel.nl. Klik op deze link Link naar PDF bestand om de tekening te downloaden voor de kleurwedstrijd. Lever de tekening in tijdens de intocht en maak kans op leuke prijzen. De Glutenvrije Piet is tijdens de intocht te vinden in de buurt van Sinterklaas.
De intocht van vorig jaar nog een keer terugkijken om alvast in de stemming te komen.

Route en wegafsluitingen
Nadat Sinterklaas is aangekomen bij de Kanaaldijk-Zuid, zal hij zijn weg te voet vervolgen via de Kanaalbrug naar de Nieuwstraat, en dan via de rechterrijbaan van de Nieuwstraat richting het kruispunt Nieuwstraat, Antoon v.d. Venstraat en Schoolstraat. Op dit kruispunt zal wat extra ruimte vrijgemaakt worden voor een optreden voor Sinterklaas. De Sint zal hier op zijn paard Ozosnel stappen om het laatste deel van zijn route via de Nieuwstraat naar de kiosk af te leggen.

Vanwege de intocht zullen tussen 13.00 en 16.00 uur verschillende wegen zijn afgesloten; ook is supermarkt Jumbo niet met de auto te bereiken. Het is tijdens de intocht niet mogelijk om de volgende straten met de auto te verlaten of bereiken: Molenstraat, Schoolstraat, Beekstraat, Kerkstraat, Beekpad en het Kerkpad.


De route van Sinterklaas

Steun Stichting Sint Nicolaas Comité
De intocht van Sinterklaas in Son en Breugel wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en is afhankelijk van sponsoring en donaties. Draag jij Stichting Sint Nicolaas Comité Son en Breugel een warm hart toe en wil je op een makkelijke en snelle manier doneren? Dat kan via www.sintsonenbreugel.nl