Afbeelding
Foto: Wil Feijen

“Hoe kom ik warm en met grip op mijn energieverbruik de winter door?”

Algemeen

Son en Breugel - De winter komt eraan en de energieprijzen rijzen de pan uit. We worden allemaal geconfronteerd met steeds hogere en vaak zelfs meer dan dubbele maandbedragen van de energierekening. Variabele tarieven leiden, zeker in deze tijd, tot onzekerheid. Bouwkundige maatregelen vergen hoge investeringen en leveranciers hebben het te druk. Wat kunt u zelf doen om deze winter de kosten te drukken zonder meteen in de kou te zitten? Met andere woorden: welke simpele maatregelen kunnen ervoor zorgen dat u toch warm blijft?

Wilt u grip op uw gas- en elektraverbruik krijgen? Hoe berekent u de te verwachten energiekosten? Heeft u bijvoorbeeld al de app van uw energieleverancier? En gebruikt u die? Gebaseerd op actueel inzicht in uw verbruik kunt u nu tijdelijke maatregelen nemen en uw gedrag daarop aanpassen. Deze maatregelen zijn ook interessant voor huurders, en de ervaringen uit de praktijk zullen gedeeld worden. Is dat elektrische kacheltje wel zo’n goed idee? Of zijn er andere zaken die u warm kunnen houden? SonEnergie wijdt hier op maandag 28 november een energiecafé aan, door de leden en voor de leden, maar zeker ook voor alle andere belangstellenden.

De lezing wordt verzorgd door Luc Kruger, bestuurslid van SonEnergie en energie-expert, en Lea van Beek, lid van SonEnergie en energiecoach. Luc Kruger zal onder meer ingaan op het monitoren van uw energieverbruik en Lea van Beek zal voorbeelden met u delen die zij in de praktijk tegenkomt als energiecoach voor alle huurders in onze gemeente. Ook zullen er energiecoaches aanwezig zijn die u alles kunnen vertellen over de energiescan van uw koophuis, of een meting met onze warmtebeeldcamera van ‘lekken’ in uw woning; beide laatste diensten zijn gratis voor de leden van SonEnergie. Ook voor huurders is het mogelijk om deze avond een adviesgesprek en energiebox aan te vragen via Lea.

Het energiecafé vindt plaats op maandag 28 november om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dommelhuis, Kerkplein 5, Son. Aanmelden is niet nodig. We hopen u op maandag 28 november te mogen begroeten.

Namens het bestuur van SonEnergie,
Marianne Wagemans, voorzitter

!
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst